Mylna är den nya nordiska fitnessjätten

De två norska bolagen Nordic Fitness och Sport Supply International har gått samman under det nya namnet Mylna Sport & Fitness. Tillsammans ska de bli ännu starkare.

Redan i januari skrev Sportfack om att Norden har fått en ny tränings- och fitnessjätte. Då var det klart att de två norska bolagen Nordic Fitness och Sport Supply International hade gått samman. Men det är först nu som sammanslagningen är formellt genomförd och bolaget fått sitt nya namn – Mylna Sport & Fitness. Namnet betyder kvarn på norska och kommer från Mjøndalens fornnordiska namn Mylnadalr.

Både Sport Supply och Nordic Fitness har haft sitt säte i Mjøndalen. Anledningen till sammanslagningen är att de ville lägga konkurrenssituationen mellan de två tidigare bolagen bakom sig och i stället satsa på samarbete. Något de tror gynnar all personal och kommer vara till fördel för Mylnas samarbetspartners.

Målet för Mylna är att skapa en starkare position på den nordiska marknaden, och de ser förutom den särskilt starka ställningen på den norska marknaden, särskild potential i Sverige och i Danmark.

– Nu vill vi slå oss samman för att utnyttja fackkunskap, produktportfölj och resurser för att ta en starkare position på marknaden, säger Thomas Weman som är ny vd för Mylna.

Genom sammanslagningen samlar de flera av de tunga varumärkena inom träning och fitness hos en och samma leverantör. Sport Supply har funnits på marknaden i 25 år och marknadsfört varumärken som Abilica, Cardio Sport och Terracoda. Nordic Fitness har en tioårig historia och har i portföljen kända varumärken som Everlast, Weider och Pro-Form.

Mylna är den nya nordiska fitnessjätten Mylna är den nya nordiska fitnessjätten

Relaterat företag i Sportregistret

  • Mylna Sport

    Mylna Sport levererar och marknadsför olika varumärken inom träning, hälsa och livsstil. Mylna Sport är Nordens största på träningsutrustning och erbjuder produkter för att träningen ska bli rolig och effektiv!