Columbias nya material för mer värme

Columbia har tagit fram ett nytt material - Omni Heat - som ska ta värmenivån i kläder, handskar och skor till en helt ny nivå.

Värme har varit en del av den rådande komforttrenden ett par år nu och efter alla köldrekord den här vintern lär efterfrågan på riktigt varma plagg bara öka. Till skaran av befintliga material – dun, Primaloft, Thinsulate, eluppvärmning med mera – läggs nu Columbias egna teknologi Omni Heat.

Omni Heat består av två delar; vaddering och foder. Vadderingen består av extremt tunna polyesterfibrer som till hälften är återvunnen. Dessa fibrer ligger lite huller om buller för at binda så mycket luft som möjligt och enligt Columbias egna mätningar ska det vara 20 procent varmare än marknadsledaren Primaloft.

Fodret har försetts med små aluminiumpunkter som ska reflektera kroppsvärmen. Genom att inte täcka hela plagget med aluminium förhindras inte den viktiga andningen och det blir också ett visuellt säljhjälpmedel.

– Det är väldigt enkelt att förklara både reflektionen och andningen för kunden när aluminiumen är i form av små punkter, säger Columbias svenske vd Christian Matti. Columbia har testat materialet i både kläder, handskar och skor och fått fram en yta som känns behaglig samtidigt som den gör sitt jobb.

Omni Heat kommer att sitta i större delen av Columbias varma kollektion till nästa vinter. Ibland finns det bara på utsatta delar, ibland i hela plagg och ibland finns fodret i kombination med dun.

– Värme är väldigt viktigt för våra kunder, fortsätter Christian. Att de fryser är den vanligaste orsaken till att de avbryter sina utomhusaktiviteter och eftersom vi är ett outddorföretag som vill att folk ska vara ute så vill vi förse dem med riktigt varma plagg.

Columbias nya material för mer värme Columbias nya material för mer värme