Lundhags startar norskt dotterbolag

Jämtländska Lundhags drog vid årsskiftet igång ett dotterbolag i Norge. Målsättningen är att stärka varumärket på den norska marknaden som näst efter den svenska är Lundhags viktigaste.

Sedan många år har Lundhags produkter sålts i Norge via bolaget Nordic Outdoor. Det har varit ett givande samarbete men nu har de i samförstånd avslutat detta.

– Att starta upp Lundhags A/S är ett strategiskt beslut från Lundhags sida för att ytterligare stärka varumärkets position på en marknad som är en av våra viktigaste såväl historiskt som i framtiden, säger Jonas Hellentin, Försäljnings- och Marknadschef på Lundhags huvudkontor.

Ansvarig för Lundhags i Norge blir Eiliv Furuli, en 41-årig norrman som tidigare bland annat varit vd för norska Fjällräven och nu har agenturen för Exel skidstavar i Norge.

– Det är väldigt inspirerande att ta över ledningen för ett så straditionsrikt varumärke som Lundhags, säger Eiliv Furuli som i ett första steg ska sätta upp en komplett organisation i Norge.

– Norge är en marknad med utpräglad kedjeetablering och först när vi har full kontroll på vår distribution kan vi skapa en god balans mellan kedjor och fristående handlare, som båda är viktiga kunder för oss att jobba med i framtiden, fortsätter Jonas Hellentin. Vi har lagt upp en långsiktig tillväxtstrategi i Norge som innebär att vi kommer växa i alla distributionskanaler och då i gott samförstånd och bibehållet goda relationer i samma anda som Nordic Outdoor har skapat sedan lång tid tillbaka.

Lundhags startar norskt dotterbolag Lundhags startar norskt dotterbolag

Relaterat företag i Sportregistret

  • Brav Sweden AB

    Brav is a major player in the sport and outdoor industry, and manages some of the most influential brands in the marketplace. Brav owns and manages the Swix, Toko, Lundhags, Ulvang, Helsport and Hard Rocx brands. The mission of Brav is to improve our customers’ quality of life. Acting responsibly, we will do this by connecting and developing the best talents in the sport and outdoor industry – and support them to develop and produce the most innovative products and services. More information www.brav.com