Skarpa planer för Scarpa

Nu har även Scarpa hittat ett nytt hem i Sverige efter Outsides konkurs. Det är det nystartade bolaget Uhrweder Sport som tagit hand om det italienska skomärket från och med nu.

Samtal har förts med Scarpa under flera månader men det tog lite tid att reda ut frågan om kvarvarande lager och erdrar efter Outsides konkurs i höstas.

– Förseningen gör att vi inte kommer att kunna jobba med Scarpas produkter den här vintern, säger Måns Uhrweder. Istället kör vi igång på Swesport med att visa upp produkterna för vintern 2010/2011 och sätter då igång med införsäljningen. En del butiker har dock beställt direkt från Scarpa i Italien så de hetaste modellerna som till exempel Skookum och T2 Eco kommer att finnas på den svenska marknaden.

Scarpa är världens ledande skotillverkare av plastskor för topptur och telemark. Det gör att märket passar perfekt in i Uhrweder Sports mix av produkter som ska göra dem ledande inom segmentet topptur.

– Jag har jobbat med det här segmentet under flera år i Norge, berättar Måns, och där är sporten väldigt stor. Vi tror att den kommer att växa även i Sverige och det märks inte minst på evenemang som Fjällfest i Storulvån och Telemarksfestivalen. Nu när vi har fått ett så stort märke som Scarpa i vårt sortiment kommer vi att kunna satsa ännu hårdare. Det vi nu letar efter är ett varumärke med produkter för lavinräddning – när vi har det kommer vi att vara en komplett leverantör för toptursentusiaster.

Förutom skor för telemark och topptur är Scarpa stora på skor för klättring och vandring. Uhrweder Sport kommer att jobba även med det sortimentet. Förutom Scarpa har Uhrweder Sport även varumärkena Voilé, Prior och Ryder Eyewear i sitt sortiment.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.