Maglite vill revolutionera ficklampan

Allt kan bli bättre. Det spelar ingen roll om det handlar om enkla saker som plastkassar eller mer avancerade produkter som carvingskidor. Nu är det ficklampans tur att ta ett steg på evoutionens trappa.

Mike LeClerc har bytt sin NHL-karriär, där han bland annat spelade i Anaheim Mighty Ducks, mot jobbet som internationell försäljningschef på Maglite. Just nu turnerar han världen runt och visar upp Maglites senaste skapelse – ficklampan XL-100.

– Ficklampan är en produkt som sett likadan ut under väldigt lång tid, säger Mike när han är på besök hos Sportfack. Visst har LED-tekniken revolutionerat driftstiden men funktionsmässigt har det inte hänt så mycket. Nu ändrar vi på det.

Det nya med XL-100 är hur den manövreras – med hjälp av rörelsesensorer. Längst bak sitter en av/på-knapp, det är inte så revolutionerande. När lampan väl är på så ska den hållas horisontellt och om den sedan vrids med- eller motsols så ändras allt ifrån ljusstyrka till fokus till blinkintervall.

– Det är fortfarande en ficklampa men handhavandet är helt nytt och vi är säkra på att det är funktioner som kommer att uppskattas av alla som använder ficklampor, säger Mike. En annan smart funktion är att det nu enkelt går att förhindra att lampan slås på av misstag i packningen så att batterierna töms på energi.

Den nya lampan är fortfarande under utveckling men Mike tror att den kommer att vara klar för försäljning i mars. Priset är heller inte satt men det kommer nog att landa runt det dubbla jämfört med samma storlek av Maglites vanliga lampa.

Alla Maglites ficklampor tillverkas fortfarande i Kalifornien, USA, och än så länge är det bara ficklampor. Så kommer det dock inte att förbli, Maglite jobbar på att ta fram pannlampor. Om de kommer med rörelsesensorer eller ej vill dock Mike inte avslöja.

Maglite vill revolutionera ficklampan Maglite vill revolutionera ficklampan Maglite vill revolutionera ficklampan

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="20135" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]