Head tennis har landat i tennishänder

Head racketsport har levt ett lite kringflackande liv i Sverige med många olika leverantörer de senaste åren. Nu ska det dock bli ordning på märket och mannen som ska fixa det är Sven Sixtensson - Björn Borgs nya dubbelpartner.

Sven, som av de flesta i branschen är känd som Pigge, har 20 års erfarenhet av sportbranschen. Han började som säljare av Fischer tennis 1987 och fortsatte sedan med Fischer skidor innan han blev annonssäljare på Utemagasinet. Därefter var han på Fjällräven innan titeln blev försäljningschef på Lundhags. Många tror nog att Sven är en riktig friluftsmänniska, men det hans hjärta alltid har klappat hårdast för är tennisen. Sven tillhörde Sverigeeliten som junior och har en JSM-final som största merit. Nu är han aktiv i Stockholms Tennisklubbs veteranlag där han bland annat har Björn Borg som dubbelpartner.

Head tennis har landat i tennishänder

Sven Sixtensson med sin nya produktportfölj som rymmer Head racketsport.

– Vi ska bli en tennisleverantör som ska vara med i sporten på ett aktivt sätt, säger Sven. Det kan vara allt från att vi är med på testkvällar ute i rackethallarna till att vi reser runt och träffar även de små återförsäljarna.

Svens bolag heter Ramverket och han kommer själv att fungera som resande säljare. På hemmaplan i Östersund finns Micke Nordström som ansvarar för order, lager och leveranser. Produkterna finns redan på plats i Östersund och Sven reser runt i landet och presenterar sig själv och sina idéer. En av idéerna är en webbshop där butikerna dygnetr runt kan se aktuellt lagersaldo och lägga beställningar.

Ramverket kommer att jobba med Heads alla racketprodukter – tennis, squash och badminton plus skor och konfektion. Heads bollar, tidigare Penn, finns självklart med i sortimentet. Ramverket kommer att samarbeta med Heads svenske skidleverantör, Interski, på så sätt att de kommer att dela på showroom i Stockholm.

– Det här var en chans jag inte kunde missa, säger Sven. Efter 20 år är jag egenföretagare med ett världsmärke i portföljen. Vi ska verkligen anstränga oss för våra återförsäljare och jag hoppas att de ska märka att Head tennis nu drivs av folk som brinner för och kan sporten. Det ska bli otroligt kul och hittills har responsen från butikerna varit väldigt positiv.

Head tennis har landat i tennishänder Head tennis har landat i tennishänder