Stadium inspirerar till lek

Stadium vill få barn att röra på sig mer både under lektioner och raster. Därför delar de nu för fjärde året ut en aktivitetsväska till 5.000 förstaårsklasser i Sverige och i Danmark. – Vi gör det här för att leva vår vision och inspirera barn till att vara aktiva, säger Sussi Calås-Jonsson, informationschef på Stadium.…

Stadium vill få barn att röra på sig mer både under lektioner och raster. Därför delar de nu för fjärde året ut en aktivitetsväska till 5.000 förstaårsklasser i Sverige och i Danmark.

– Vi gör det här för att leva vår vision och inspirera barn till att vara aktiva, säger Sussi Calås-Jonsson, informationschef på Stadium. Det ska vara enkelt att röra på sig!

Syftet med satsningen är att inspirera till mer lek och rörelse, hjälpa skolorna med sport- och lekmaterial och att få dem att lära ut en hälsosam livsstil. Många skolor drar ned på idrottsundervisningen, och spontanidrotten minskar – något nu Stadium vill motverka.

– På sikt kan ju stillasittande bli ett hälsoproblem, säger Sussi som berättar att Stadium fått mycket god respons från tidigare utdelningar.

De utvalda skolorna får ett brev med en kupong som de i närmaste Stadiumbutik kan byta mot en väska. Väskan innehåller två basketbollar, två fotbollar, två längdhopprep och två laguppsättningar med lagband, samt ett inspirationshäfte med olika lekar.

Stadium är sedan tidigare engagerade i Bunkefloprojektet, ett forskningsprojekt inriktat mot att införa mer idrott under skoltimmarna. De arrangerar även Stadium Sports Camp, ett sommarsportläger som i år gick av stapeln för 14:e året i rad.