Röhnisch inviger ny konceptbutik

Röhnisch Brand Store har världspremiär på sportiga Norrlandsgatan i Stockholm. I dag den 21 augusti slog butiken upp sina portar för pressen, och den 22 augusti välkomnas allmänheten. Butiken är designad av kvinnor, för kvinnor och följer Röhnischs filosofi att vara ett alternativ till den, enligt dem, grabbiga sportbranschen. – Tanken är att skapa en…

Röhnisch Brand Store har världspremiär på sportiga Norrlandsgatan i Stockholm. I dag den 21 augusti slog butiken upp sina portar för pressen, och den 22 augusti välkomnas allmänheten. Butiken är designad av kvinnor, för kvinnor och följer Röhnischs filosofi att vara ett alternativ till den, enligt dem, grabbiga sportbranschen.

– Tanken är att skapa en butik där tjejer kommer in och trivs, säger Fredrik Röhnisch, nordisk försäljningschef. Så vi frågade de smartaste tjejerna vi kände hur de ville ha butiken och utgick från det.

Vitlackade ribbstolar, gympabänkar och romerska ringar spär på den sportiga känslan och speglar Röhnischs gymnastiska historia. Grundaren Hellmut Röhnisch var nämligen en hängiven gymnast och tog SM-guld i gymnastik 1945. Hans fru Margareta ingick som 16-åring i den svenska OS-truppen i Berlin 1936.

– Röhnisch vill stå för ett bra kvinnoideal och få kvinnor att känna att ”wow, i den här butiken vill jag vara”, berättar varumärkesutvecklare Christina Cheng vidare.

Enligt Christina ska butiken vara en mix av sport och mode, där man som kund ska få känna en skön stämning med hjälp av lugn lounge, stora provrum och vacker inredning. Idén att öppna konceptbutik har växt fram allt eftersom.

– Vi ville skapa en yta där hela sortimentet kan visas, säger vd Claes Röhnisch. I sportbutikerna får vi ju inte lika mycket utrymme.

Att butiken hamnade just på Norrlandsgatan, där många andra konceptbutiker har poppat upp, är ingen slump, utan ett medvetet drag.

– Jag ser bara fördelar med att butiken är belägen här, säger Claes Röhnisch. Fastighetsägaren letade efter ett starkt varumärke till denna redan aktiva gata. Det gav oss möjlighet att visa hur man gör ett tjejigare inköpsforum. En gympasal i kvinnotappning helt enkelt.

Butiken har två heltidsanställda och fyra deltidsanställda och leds av butikschef Mirjam Fischer.

Röhnisch inviger ny konceptbutik Röhnisch inviger ny konceptbutik Röhnisch inviger ny konceptbutik