Cross till Stockholm

Som Sportfack kunde berätta i februari så flyttar Cross Sportswear sitt huvudkontor från Mölndal till Stockholm med början nu. Sedan tidigare har försäljnings- och marknadsföringsledningen, samt en del av designavdelningen funnits i Stockholm.

Under sommaren flyttas också inköps- och logistikfunktionen upp från Göteborg. Ett litet antal av medarbetarna i Göteborg kommer att flytta med, men Cross räknar med att rekrytera ett antal nya medarbetare, främst inom produktion/inköp och ekonomi/logistik.

Nyrekryteringen har är man dock redan igång med för fullt. Tidigt i våras rekryterades Peter Karyd till tjänsten som internationell försäljningschef. Peter Karyd kom senast från Filippa K. I maj anställdes också Jari Reijonen som ny CFO med uppdrag att bygga upp ekonomifunktionen i Stockholm. Jari kommer senast från Proctor & Gambleföretaget Wella Nordic. Under våren började också Johan Ahlgren som vice VD, och kommer att vara den som får huvudansvaret att organisera upp verksamheten i Stockholm.

– Att samla all verksamhet under ett tak är viktigt nu när vi skall fortsätta bygga företaget vidare. Stockholm är den största marknaden för varumärkesbolag som Cross och vi hoppas att kunna attrahera nya duktiga medarbetare från liknande bolag här, säger Johan Ahlgren.

Men inte nog med flytt och nyrekrytering. På produktsidan händer det också en del kring Cross. I augusti lanserar nämligen företaget sin första leisurewearkollektion.

Av: Mattias Björklund