Globetrotter är världens bästa butik

Världens bästa butik alla kategorier ligger i Köln, Tyskland och är en outdoorbutik. Butiken heter Globetrotter och rymmer på 7.000 kvadratmeter allt som en friluftsintresserad kund kan önska sig. Utmärkelsen fick Globetrotter under mässan Euroshop som hölls i våras i Tyskland. Butiken ligger mitt i centrala Köln och består av fyra fullspäckade våningsplan. Plus en…

Världens bästa butik alla kategorier ligger i Köln, Tyskland och är en outdoorbutik. Butiken heter Globetrotter och rymmer på 7.000 kvadratmeter allt som en friluftsintresserad kund kan önska sig. Utmärkelsen fick Globetrotter under mässan Euroshop som hölls i våras i Tyskland.

Butiken ligger mitt i centrala Köln och består av fyra fullspäckade våningsplan. Plus en bassäng på bottenplan. Bassängen ger butiken en egen prägel – det är inte många andra friluftsbutiker som kan erbjuda kajaktest inomhus – och visar dessutom på Globetrotters affärsidé: att göra det enkelt att prova utrustningen före köp. Bassängen erbjuder inte bara kajaktest utan i den kan kunderna också prova dykutrustning och till och med ta dykarcertifikat. Andra exempel på testavdelningar är kylrummet, regnrummet och den glasklara klättertunneln.

Butiken är väldigt öppen med en stor ljusgård mitt i som gör att kunderna kan se vad som finns på de övriga våningsplanen. Med 7.000 kvadratmeter att breda ut sig på så finns det utrymme att verkligen visa upp produkterna. Skyltdockor används flitigt för att visa kläder men också hårdvara och skor som passar ihop.

Inredningen består uteslutande av ljusa naturmaterial och ibland har stenar och stockar utnyttjats för naturtrogen exponering. Hiss finns självklart i butiken, men det kan vara värt att ta trapporna. Inte bara för motionens skull utan också för att i trapporna ordnas kontinuerligt olika utställningar.

Vill du se mer av Globetrotter kan du gå in på www.globetrotter.de och klicka dig fram till butiken i Köln. Där kan du åka på en virtuell resa i butiken.

Globetrotter är världens bästa butik Globetrotter är världens bästa butik Globetrotter är världens bästa butik

Globetrotter är världens bästa butik Globetrotter är världens bästa butik Globetrotter är världens bästa butik Globetrotter är världens bästa butik

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="18141" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]