Pant på kajaker

Point 65 blir först i världen med att införa pant på sina kajaker. När en kajak har gjort sitt får kunden 500 kr i pant då den lämnas in för återvinning. Kajaken tas om hand av SRV Återvinning som maler ner pajaken och sedan eldar upp materialet på ett miljövänligt sätt. Systemet införs i Sverige…

Point 65 blir först i världen med att införa pant på sina kajaker. När en kajak har gjort sitt får kunden 500 kr i pant då den lämnas in för återvinning. Kajaken tas om hand av SRV Återvinning som maler ner pajaken och sedan eldar upp materialet på ett miljövänligt sätt.

Systemet införs i Sverige i år och näst på tur står Skandinavien och på sikt ska alla 22 länder som Point 65 säljer sina kajaker i omfattas.

– Som utvecklare och tillverkare av kajaker jobbar vi hela tiden nära naturen. Därför känns det naturligt med denna långsiktiga satsning att ta vårt miljöansvar och ta hand om gamla och utrangerade kajaker, inte minst då vi växer snabbt och numera säljer en väldig massa kajaker, säger Richard Öhman som är grundare av Point 65.

Pantsystemet gäller för kajaker inköpta 2005 eller senare och med ifyllt garantiformulär.