Nike planerar en satsning på snowboard

Nike planerar en satsning på snowboard och de första produkterna kommer ut redan till hösten. Lanseringen kommer att ske i det tysta och till en början är det bara ett par snowboardskor och några fler plagg som släpps. Dessutom kommer produkterna bara att släppas i USA. Åtminstone till en början. Gareth Pope, ansvarig för Nike…

Nike planerar en satsning på snowboard och de första produkterna kommer ut redan till hösten. Lanseringen kommer att ske i det tysta och till en början är det bara ett par snowboardskor och några fler plagg som släpps. Dessutom kommer produkterna bara att släppas i USA. Åtminstone till en början.

Gareth Pope, ansvarig för Nike ACG och Action Sports i Europa, säger till tidningen Boardsport Source att projektet följer Nikes skateboardsatsning vilket betyder att de väldigt lågmält vänder sig till åkare som betecknar sig som hardcore. Enligt Gareth finns inga planer på att lansera brädor eller bindningar utan sortimentet kommer att bestå av skor, kläder, väskor och några tillbehör.

Inriktningen kommer att vara parkåkning och jibbers och Nikes plan är att begränsa tillgånge på produkter och på så sätt bygga en hype och efterfrågan.

De som jobbat med snowboardprojektet är en mix av folk från Nike SB/6.0 (Nikes skateboard- och surfdivision) och folk som handplockats från Volcom och Burton. Nike ACG kommer även fortsättningsvis att tillverka vinterkläder för skid- och snowboardåkare som ser sig som friåkare. Den nya brädkollektionen kommer mer att rikta sig mot parkåkare.

Detta är inte Nikes första intåg på snowboardmarknaden. I början av 2000-talet köpte Nike Markers snowboardavdelning och det ryktades också om att de ville köpa Burton. Prover på snowboardskor visades upp men projektet las ner innan skorna kom ut i butik. Nu gör de som sagt ett nytt försök.