FHM med nya krav inför julhandeln

FHM med nya krav inför julhandeln

Julhandeln kommer olägligt, om vi ser till smittspridningen som åter tagit fart ute i Europa. Därför har Folkhälsomyndigheten satt upp nya regler för att minska spridningen av covid-19.

Publicerad

Folkhälsomyndigheten har infört nya krav på butiker, gallerior och handelsplatser med start 1 december. Detta för att stävja den potentiellt ökande smittspridningen i samband med julhandeln. 

Anledningen är förstås att smittspridningen åter tagit fart i Europa och Sverige. Därför sätts nu krav på handeln. Fem åtgärder ska göras och det är Länsstyrelsen som återupptar tillsynen för att säkerställa att kraven efterlevs.

1.Anvisa kunder och andra besökare till en särskilt angiven in- eller utgång.
2.Ta fram alternativa lösningar till fysiska köer.
3. Anvisa vilket avstånd som kunder och andra besökare bör hålla till varandra till exempel genom markeringar på golvet eller marken.
4. Anvisa i vilken riktning som kunder och andra besökare bör förflytta sig.
5. Informera kunder och andra besökare om vilka dagar och tider det är mindre risk för trängsel.

Det är inte handlarens egna ansvar att kontrollera att besökare följer avståndsmarkeringar och riktningspilar men man förväntas informera om detta och anvisa kunder och besökare.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206