Casking ska göra gymmen mer hygieniska

Casking ska göra gymmen mer hygieniska

I svallvågorna av covid-19 har Casking tagit fram en ny produkt till gymmen. Biomaster-partnern har utvecklat gymgrepp med inbyggd antimikrobiell teknologi. Greppen kommer i flera olika färger och produceras med hjälp av ett speciellt appliceringsverktyg.

Publicerad

Även om covid-19 på sätt och vis klingat av här i Sverige, med hävda restriktioner som följd, har ett nytt medvetande gällande bakterier och hygien blivit en del av vår vardag. 

För svenska gymägare blev detta tydligt då besökandet minskade markant på många håll. Detta också med all rätt, sett till forskningen.
Enligt Clinical Journal of Sports Medicine är nämligen gymmen rejäla bakteriespridare. I en studie meddelar de att vissa områden i gymmen, inklusive delen med fria vikter, i genomsnitt hade över en miljon bakterier per kvadratdecimeter. Mänsklig svett visar sig ofta innehålla spårmängder av exkrementer och till och med E. coli. I en ny studie visade det sig att en del gymutrustning hyser upp till 362 gånger fler bakterier än en toalettsits.

Därför har nu Casking tagit fram en produkt för att förebygga smittspridningen på gymmen och då främst avdelningen med fria vikter. Nya Antimicrobal Barbell Grip är skapade för att minska den bakteriella spridningen från ena gymmaren till den andra.

Det som händer är att Biomaster-materialet som används hämmar tillväxten av skadliga mikroorganismer på ytor mellan rengörningarna, dygnet runt. Skyddet är effektivt mot de flesta typer av smittoämnen som bakterier och virus, skriver Casking i ett pressmeddelande.
– Vi är stolta över att kunna förse fitness-industrin med en unik och funktionell produkt som inte bara förbättrar grepp-upplevelsen utan också presenterar en lösning för att förbättra hygien-nivåerna på befintlig gymutrustning, säger grundarna Josh King och Harvey Castree, grundare av Casking.
– Genom att lägga till ett ytterligare skydd kan de som går på gym nu känna sig säkrare då utrustningen är behandlad med antimikrobiell teknologi och ytor på gymmet därmed skyddas från skadliga bakterier. Vårt nästa mål är att utöka vårt sortiment så att man kan få antimikrobiellt skydd på all gym-utrustning.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206