Shimano bygger ny fabrik och investerar stort

För att möta den snabbt växande efterfrågan på e-cykel- och cykelkomponenter som drivs av pandemin kommer ytterligare 1 miljard att investeras för att utöka produktionen i Shimanos två inhemska fabriker i Osaka och Yamaguchi.

Shimano bygger ny fabrik och investerar stort

I drygt ett år har cykelbranschen lidit av att det fattats komponenter för att möta efterfrågan hos slutkonsumenterna. Där pandemin självklart spelat in stort. Nu gör jätten inom komponenter, Shimano, flera stora investeringar för att så fort som möjligt kunna leverera till en bransch som suktar efter växlar, växelöron och skivbromsar.

Publicerad

Shimano investerar nämligen 1,5 miljarder kronor för att bygga en ny fabrik i Singapore. I en intervju i Nikkei Asia berättar den nyutnämnda företagspresident Taizo Shimano att den nya fabriken i Singapore är planerad att starta produktionen i slutet av 2022. Det skulle ha varit tidigare men byggandet har försenats av åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av Coronaviruset.

Shimano gör dessutom ytterligare investeringar i den större skolan som kommer kunna snabba på produktionen i dagsläget. För att möta den snabbt växande efterfrågan på e-cykel- och cykelkomponenter som drivs av pandemin kommer ytterligare 1 miljard att investeras för att utöka produktionen i Shimanos två inhemska fabriker i Osaka och Yamaguchi.

Med dessa två fabriker som ökar produktionen, säger Shimano att den totala produktionen i år kommer att vara 1,5 gånger högre än 2019.

Cykelkomponenter utgör idag cirka 80 procent av Shimanos totala försäljning och där resten står för fiskeutrustning.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206