Out of bounds återvinner tre miljoner golfbollar – nu tar de in kapital utifrån

Out of bounds återvinner tre miljoner golfbollar – nu tar de in kapital utifrån

Företaget Out of Bounds återvinner årligen flera miljoner golfbollar ur golfklubbarnas dammar. Nu tar man in externa delägare, Golfamore Group, för att snabba på tillväxten.

Publicerad

Även om det förstås finns en rad goda undantag så är golfen som sport ganska sen på bollen när det gäller miljötänk. Men hela Out of Bounds affärsidé bygger på ett cirkulärt ekonomitänk. Enligt dem är återvinning av golfbollar en win-win-win-lösning för miljön, golfklubbarna och golfarna. När bollarna återvinns minskar utsläppen av tungmetaller från golfbollarna i naturen, klubbarna får betalt för bollarna som återvinns och golfaren kan göra ett såväl hållbart som ekonomiskt val vid nästa produktinköp.
I dammarna på Sveriges golfklubbar ligger helt enkelt ett kvarglömt kapital och väntar på att exploateras. I dagsläget har 120 klubbar i Sverige redan avtal med Out of Bounds och företaget har även verksamhet i Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Och det är ingen välgörenhet de bedriver. Bolaget var nära att fördubbla sin omsättning från 21 till 40 miljoner kronor mellan 2019 och 2020 och visade under 2020 svarta siffror. Nu går Golfamore Group in som delägare (som äger bland annat Golfhäftet och OnTee). De har förvärvat 30 procent av aktierna.
– Vi har samarbetat både med Golfamore Group och Golfhäftet under många år och är imponerade av det bolag som grundarna har byggt upp. Vi är stolta över vår egen resa hittills och ser att vi tillsammans kan bygga upp en konkurrenskraftig verksamhet i Europa. Golfamore Group har egen erfarenhet från att själva ha expanderat till de större golfmarknaderna i Europa. Nu är vi redo att erövra den europeiska marknaden med Out of Bounds, säger Johannes Bergenwall, vd och medgrundare på Out of Bounds.
– Vi har under flera år följt Out of Bounds utveckling på nära håll. Att både golfklubben och golfaren gynnas av deras affärsmodell är något som passar in perfekt i Golfamore Groups tänk att skapa kundanpassade win-win-koncept för golfklubben och golfaren. Vi ser fram emot att jobba med teamet på Out of Bounds och fortsätta att utveckla bolaget, dess erbjudande och ta en ledande position i Europa inom återvinning av golfbollar, berättar Fredrik van Speijk, vd och medgrundare på Golfamore Group, i ett pressmeddelande. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206