Tung svensk växer ytterligare

Eleikos nya logistikcenter kommer att bli drygt 18 000 kvadratmeter stor och ska byggas på en tomt intill huvudkontoret i Kistinge, Halmstad.

Tung svensk växer ytterligare

Eleiko, specialister på styrketräning, har haft rekordtillväxt de senaste fem åren och ökat sin omsättning från drygt 200 till dryga 500 miljoner kronor. Nu investerar bolaget i nytt logistikcenter och satsar mer på e-handel och export.

Publicerad

Vinst har bolaget också gjort, senast 2019 landade den på 29 miljoner kronor. För den bygger man sig nu en ny logistikcentral i Halmstad. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Byggnaden kommer att bli drygt 18 000 kvadratmeter stor och ska byggas på en tomt intill Eleikos huvudkontor i Kistinge. Satsningen är en viktig del i företagets långsiktiga strategi för fortsätt tillväxt samt optimerad servicegrad och kundupplevelse. Fastigheten beräknas stå klar under Q3 2022.

Med nybygget frigörs utrymme i de nuvarande lokalerna som därmed kan användas till annat. Eleiko planerar att utöka produktionen och räknar med att kunna mer än dubbla den nuvarande produktionsytan.

– Eleiko är ett företag i tillväxt, och för att möjliggöra vår fortsatta tillväxtsresa så behöver vi större och mer optimerade logistik- och produktionslokaler för att klara av den efterfrågan som finns på våra produkter, säger Erik Blomberg, vd på Eleiko. När vi flyttar lagerverksamheten kan vi utöka med mer tillverkning — ett av många steg som Eleiko tar för att kontinuerligt förbättra våra produkter och ledtiderna till våra kunder. Den nya logistikcentralen, tillsammans med övriga investeringar inom logistik, kommer att vara en viktig drivkraft för att möta våra kunders behov både nu och i framtiden.

Med satsningen väntas Eleiko även kunna skapa fler arbetstillfällen i Halmstad.

– Vi är väldigt tacksamma för att haft möjlighet att kunna anställa många nya kollegor det senaste året, både i Sverige och utomlands. Vi ser fram emot att kunna stärka vårt team ytterligare, säger Johan Arnerlind, Sverigechef på Eleiko.

Nybyggnationen är också en viktig nyckel i Eleikos omfattande hållbarhetsarbete.

– Vi har tagit stora steg under de senaste åren i hållbarhetsarbetet och med den nya logistikcentralen, som kommer att bli en miljöbyggnad, tar vi ytterligare steg då vi bland annat kommer investera i solceller. Vår målsättning är att minska elkonsumtionen med 20 % till år 2024, säger Johan Arnerlind.

2015 omsatte Eleiko drygt 200 miljoner, och i fjol landade siffran på drygt en halv miljard. Efter att ha gjort sitt avstamp i tyngdlyftningen för över 60 år sedan har företaget sedan dess brett ut sig inom flera styrkesporter, i gymvärlden, inom det militära och nu i år även med e-handel till privatpersoner.

– Traditionellt har vi varit ett B2B-företag, med professionell idrott och gym som primära kunder. Förra året stärkte vi upp vår position inom konsumentmarknaden och lanserade vår webbshop efter en accelererad utvecklingsfas. Denna nya kanal har varit viktig för att kunna serva våra kunder och lyftare med ett nytt sortiment särskilt anpassat för hemmaträning som komplement till det vanliga gymmet, säger Johan Arnerlind.

Eleiko växer även globalt. Företaget har nyligen startat upp ett dotterbolag i Frankrike, och tidigare i vår flyttades huvudkontoret i USA från Chicago till Austin, Texas. Den nya anläggningen blir en logistikhub för Nordamerika bestående av kontor, lager och träningscenter och tredubblar Eleikos nuvarande lagerkapacitet och rymmer ett modernt logistikcenter för snabbare orderhantering, större leveransflexibilitet och kvalitetskontroll.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uppdaterad artikel: Zalandos anställda kameraövervakas, loggas och hotas

2 kommentarer

Nicolas: Hej Mia! Tack för din kommentar. Vi kommer absolut att köra en uppföljning, just nu söker vi kommentarer från några utvalda sportvarumärken/leverantörer för att få deras syn på saken. Det komme...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206