Scarpa blir huvudsponsor för Vemdalen Fjällmaraton

Scarpa blir huvudsponsor för Vemdalen Fjällmaraton

Varumärket Scarpa har ingått ett samarbete med Vemdalen Fjällmaraton. Loppet ställdes in 2020, men ska nu återuppstå under 2021.

Publicerad

Suger efter lopp i olika former kanske aldrig har varit större än just nu, efter ett drygt år av nedstängning. Nu återuppstår Vemdalen Fjällmaraton och kommer enligt plan att hållas den 14 augusti i år. Varumärket Scarpa går nu in som huvudsponsor för tävlingen. Enligt både Scarpa och arrangören finns en stor intresseökning för terränglöpning i Sverige just nu. Ett område som Scarpa (Roswi är svensk distributör) vill växa inom. Scarpa är kanske annars mest kända för sina klätterskor.        
- Scarpa satsar nu stort även inom terränglöpning och ser Vemdalen Fjällmaraton som ett naturligt steg för att bygga kännedom om varumärket samt skapa relevans och engagemang bland alla deltagare. Det känns fantastiskt spännande att som huvudsponsor från och med 2021 få jobba tillsammans och sätta Scarpa på kartan inom terränglöpning, säger Mikael Hasselrot, Key Account Manager för Scarpa, i ett pressmeddelande.

Distanserna under Vemdalen Fjällmaraton är på 45 km, 35 km, 25 km och 11 km och banorna bjuder på varierade höjdprofiler. Under tävlingen kommer det finnas en butik på plats nära start- och målområdet där både deltagare och besökare får möjlighet att testspringa och förstås även köpa Scarpas senaste trailmodeller.  
– Tillsammans kommer vi att kunna utveckla upplevelsen och få fler att njuta av naturen under Vemdalen Fjällmaraton. Vi delar samma engagemang och ser med stor förväntan fram emot att inleda samarbetet, säger Petter Bromèe, som är grundare av Vemdalen Fjällmaraton.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206