Monark Excercise i tungt avtal

Modellen Centro kommer att levereras i tre versioner anpassad till Postnords behov och mäter i den största storleken en kubikmeter last och med 150 kilos lastmöjlighet. Här på uppdrag med Mats Hermansson, produktutvecklingschef hos Monark Excercise.

Monark Excercise i tungt avtal

Monark Excercise har skrivit ett större avtal med Postnord gällande leverans av i Vansbro tillverkade cargocyklar samt service för cyklarna under tre år.

Publicerad

Sportfack når en glad och optimistisk vd Daniel Mäkinen, som berättar att bolaget var en av Postnords tre utvalda leverantörer (De andra är tyska Pendix och B-bike från Danmark) i en stor omställning för Postnord.

– Postnord går igenom sin största transformering någonsin och har som mål att bli koldioxidfria på sikt. Vi har haft ett långt samarbete med Postnord. När de kom till oss för ett drygt år sedan behövde de just en sådan vi redan gjort, en trehjuling med två hjul bak.

Modellen, Centro, kommer att levereras i tre versioner anpassad till Postnords behov och mäter i den största storleken en kubikmeter last och med 150 kilos lastmöjlighet. Just lastcyklar har den senaste tiden svängt mot att bli Monarks viktigaste segment. 

– Sports & Medical har haft det motigt under pandemin när universitet varit stängda. Men Bianchi som även ligger under oss och cargo växer starkt och cargo är definitivt framtiden för oss, säger Daniel och fortsätter.

I Sportfack nummer 3 2021 läser du en längre intervju med Monark Excercise vd om avtalet. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206