Decathlon tar fram basketkläder åt NBA

Decathlon tar fram basketkläder åt NBA

Decathlon lanserar NBA-licenserade produkter i drygt 1 200 butiker över hela världen i Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Latinamerika. Produkterna kommer att finnas tillgängliga från och med april.

Publicerad

Licensavtalet inkluderar både kläder och skor, under Decathlons eget varumärke Tarmak.

Den internationella sportkedjan Decathlon och amerikanska basketligan NBA (National Baketball Association) har skrivit på ett flerårigt merchandising-avtal som innebär att Decathlon är officiell licenshavare att ta fram NBA-märkta kläder och accessoarer i Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Latinamerika. Kollektionen omfattar basplagg, accessoarer och skor - designade av Decathlon. Produkterna kommer att säljas under butikskedjans eget basketvarumärke Tarmak i fler än 1 200 butiker globalt och på decathlon.se. NBA-serien kommer att finnas tillgängliga för förbeställning med start i mars och rulla ut i butikerna i april. I nuläget har Sportfack endast fått tillgång till beskurna "teaserbilder". 
– Sedan skapandet av Tarmak för fyra år sedan har det varit vår dröm att samarbeta med NBA, den största basketligan i världen, säger Decathlons Tarmak-ansvarige Damien Dezitter, i ett pressmeddelande.
– Vi är glada över att samarbeta med Decathlon, en ledare inom detaljhandel med sportvaror med ett globalt fotavtryck, meddelar NBA:s EME-chef, globala partnerskap, Steve Griffiths.
Inhouse-varumärket Tarmak skapades 2016 och innefattar i dagsläget produkter som basketbollar, korgar, kläder, skor, träningstillbehör, skydd och stöd.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206