1 kommentar
Lena: jag har ingen kommentar.
Hockeygiganten Bauer ser en tydlig koppling mellan ökad kunskap och ökat sälj. Nu skalar de upp satsningen "Bauer University" under 2021. Här berättar marknadschef Marcus Johnsson om planen med utbildningen.
Idén till den digitala utbildningsplattformen föddes på Europakontoret i Göteborg redan för tre år sedan. Målet var att tusentals återförsäljare världen över snabbt skulle kunna nås av nyheter, lära sig skillnaden mellan produkterna och framförallt vilken produkt som passar vilken spelare. Försöken har, enligt Bauer själva, fått bra resultat och man ser numera en tydlig koppling mellan ökad kunskap i återförsäljarledet och ökad försäljning.
– Efter två år med plattformen vet vi att mer kunskap kring produkterna leder till att rätt produkt hamnar hos rätt spelare. Den återförsäljare som vet mest säljer bättre, både ur kvalitetssynpunkt, anpassat till kunden och med bäst förtjänst. Vår plattform resulterar i win-win för alla, säger Marcus Johnsson, Marketing Director Europe & International på Bauer Hockey.
Efter många år av att producera trycksaker som snabbt blev utdaterade och sporadiskt lästa tänkte Bauer om och skapade istället en gamifierad interaktiv plattform.
– Vi såg att utbildningen måste ske online, vara tillgängligt året om, dygnet runt, vara engagerande, rolig och man måste få något tillbaka. Med de insikterna växte strategin kring en gamifierad utbildningsplattform fram ganska snabbt, berättar Marcus Johnsson.
– Det fina med Bauer University är att den går att utveckla fritt utifrån nya behov och förutsättningar som uppkommer. I dagsläget är det en renodlad produkt- och säljutbildning, men vi planerar för ett fullt utvecklat onlineuniversitet som kan gynna våra återförsäljares hela affär, fyller Marcus i.
Bauer University har utvecklats tillsammans med den strategiska kommunikationsbyrån The Bond och studion Future Memories. Idag har den drygt 7 300 användare i 32 länder som spenderar i genomsnitt 17 minuter per inloggningssession.
Läs djupintervjun med Intersports nye vd Pontus Pettersson. Om livet efter rekonstruktionen, om utmaningarna och om framtiden.
Hur sålde träningsklockor och annan bärbar elektronik från världens största spelare pandemiåret 2020 när svenskarna tränade och spelade golf för glatta livet? Sportfack tog ett Teams-möte med Garmin Nordics vd för att få svar.
För snart fyra år sedan lanserade Craft sina första löparskor någonsin. Efter det har segment löpning utvecklats rejält för varumärket. Nu lanserar Craft ett löparteam som på allvar ska sätta Craft varumärke inom långdistanslöpning globalt.
Svenska distributören Scantrade tar in de två italienska varumärkena Selle och Northwave i portföljen och kompletterar därmed sitt nuvarande cykelsortiment. Målet är att få en mer året runt-baserad portfölj.
Karriärplattformen Linkedin har kartlagt vilka jobb som vuxit mest under corona och vi har plockat ut det som kan vara relevanta för sportbranschen. Är du till exempel sociala medier-expert eller digital strateg så har du en strålande jobbframtid. Här har du hela listan.
I sommar öppnar packningsspecialisterna Thule sin första butik i Nordamerika. Butiken, som är på 1600 kvadratmeter, kommer att drivas av en partner.
Det har ryktats ett tag om att Friluftsvaror har fått ny ägare. Nu står det klart att Thevea Brands Group har köpt bolaget. Bland annat för att utveckla inhousevarumärket Fjällmark.
Andreas Holm lämnade Thule för att bli marknadschef på Polygiene. Företaget som specialiserat sig på anti-odörteknik och numera även med anti-viruslösningar, bland annat med sport- och outdoorföretag som kunder.
Burton och Svenska Skidförbundet ingår ett samarbete för säsongen 2020/2021. Målsättningen är att sätta fokus på kvinnliga snowboardåkare och att ge fler möjligheten att prova på.
Fysiska sedlar och mynt förlorar alltmer mark som betalningsmedel. Data från betalteknikbolaget Adyen visar att våra betalvanor förändrades snabbt under coroanaåret 2020.
Med möjligheten att producera 1,5 miljoner cyklar per år blir Decathlons nya cykelfabrik Europas största. Snart slår sportgiganten upp portarna.
Östersundsbaserade No More Boots, som ligger bakom SkiClickern, utökar nu sitt distributörsnät via ett avtal med tyska Montana Sport.
Stiga hade ett utmanande 2020. En ökande efterfrågan för bolagets produkter för padel och kickbikes höll ändå uppe omsättningen och 2021 hoppas vd Andreas att Zandrén att bordtennisen kommer att lyfta igen.
Merrells känga Moab har nu passerat 25 miljoner sålda exemplar världen över. Vi frågar Merrells nordiska marknadschef om vad det är som gör just den här modellen så eftertraktad av konsumenterna.
ISPO Brandnew har i årtionden lyft fram några av den globala sportbranschens mest spännande nystartade varumärken och deras produkter. Trots en pandemi var 2021 års upplaga av Brandnew inget undantag.
Sök efter varumärken och leverantörer i Sportregistret
Kom in i diskussionen