1 kommentar
Lena: jag har ingen kommentar.
Färgglatt i backen FW20/21 enligt Colourwear.
I april 2020 köpte holländska Colour Group B.V. varumärkena Colourwear och Void vilket gjorde att de hamnade i samma företagsgrupp som Tenson. Sportfack undrade hur mycket som förändrats på åtta månader.
Colour Group B.V. köpte varumärkena Colourwear och Void med kompletta rättigheter direkt från konkursboet. Efter det låg bägge varumärkenas sajter nere under en period.
I juni relanserades voidcycling.com och i oktober likaså colourwear.com. Sportfack tog kontakt med Tensons head of design och vice vd Thomas Nord och marknads- och försäljningschef Fredrik Abrahamson, hur det stod till med de nygamla varumärkena i den nya organisationen.
– När det gäller försäljning och försäljningsstrategier för Colourwear är Sverige, övriga Norden samt Österrike och Tyskland i fokus, säger Fredrik Abrahamson. Den största skillnaden på kort sikt kommer att vara varumärkets utökade närvaro i Sverige något som kommer manifesteras under 2021 – med lanseringen av en helt ny vår- och sommarkollektion med street- och skatetema. Kollektionen är kryddad med både hjälmar och väskor och är Colourwears största vår- och sommarkollektionen någonsin.
Liksom i Colourwears nya logo som tydligt visar vägen för varumärket – färgen ska tillbaka till plaggen.
– När det gäller Void fortsätter vi på den inslagna banan som närmast kan beskrivas som en hybridlösning där vi arbetar med utvalda välsorterade cykelspecialister i kombination med egen e-handel, Det blir inga större förändringar för Void från tidigare år. Fokus ligger snarare på att förädla sortiment och varumärkeskommunikation, säger Fredrik.
Thomas, designmässigt, hur tänker man som designer med ett nytt varumärke som varit väldigt populärt just för sin design.
– Givet namn och varumärkesbytet, ut med Wearcolour in med Colourwear, kan vi säga att vi går tillbaka till rötterna. Arbetsnamnet på den interna process som inleddes tidigt i våras och som vi arbetar oförtrutet med har varit – Bringing colour back to Colourwear. Något som bottnar i det dna som fanns med från starten av varumärket med rötterna i freeski och brädkultur. Första publika steget gjordes under hösten vid relanseringen av varumärket och nya sajten där den nygamla logotypen med sin nya färgsprakande splash gjorde entré, säger Thomas Nord och förklarar hur det nya teamet tänkt med Voids uttryck.
Jackan Owl i bland annat kulören deep red för FW20/21. Återvunna PET-flaskor har blivit den polyester som använts till yttertyget.
– Med Void fortsätter vi bygga och förädla det premiumvarumärke som byggts upp sedan starten. Det finns ingen anledning att förändra något för sakens skull utan bygga vidare på vad som är bra och förändra det som kunde gjorts bättre. Vi ser självklart en förbättringspotential i Void Cycling annars hade vi aldrig givit oss in på denna resa, säger Thomas och ger ett par exempel på hur han och designgruppen velat förtydliga Void Cycling som varumärkesavsändare.
– I kollektionen, som utvecklades i tight samarbete med våra ambassadörer, och som är första kollektionen under ny flagg ersätter vi tidigare enklare Asienproducerade stilar i Voids höst- och vinterkollektion med en premium Europa-producerad dito som lirar med existerande jersey och bib-kollektion. Det ger en kvalitetshöjning i både produkt- och miljöhänseende, säger Thomas Nord och kommenterar varumärkenas hållbarhetsaspekter så här.
– Det handlar om att fortsätta på en inslagen linje oavsett varumärke. Det finns inget alternativ till hållbar och mer miljövänlig tillverkning och för oss är den här delen ett ständigt pågående arbete. När det gäller Void Cycling är merparten av SS21-kollektionen tillverkad i Bluesign-certifierade fabriker med OEKO-TEX certifierade tyger.
Läs djupintervjun med Intersports nye vd Pontus Pettersson. Om livet efter rekonstruktionen, om utmaningarna och om framtiden.
Hur sålde träningsklockor och annan bärbar elektronik från världens största spelare pandemiåret 2020 när svenskarna tränade och spelade golf för glatta livet? Sportfack tog ett Teams-möte med Garmin Nordics vd för att få svar.
För snart fyra år sedan lanserade Craft sina första löparskor någonsin. Efter det har segment löpning utvecklats rejält för varumärket. Nu lanserar Craft ett löparteam som på allvar ska sätta Craft varumärke inom långdistanslöpning globalt.
Svenska distributören Scantrade tar in de två italienska varumärkena Selle och Northwave i portföljen och kompletterar därmed sitt nuvarande cykelsortiment. Målet är att få en mer året runt-baserad portfölj.
Karriärplattformen Linkedin har kartlagt vilka jobb som vuxit mest under corona och vi har plockat ut det som kan vara relevanta för sportbranschen. Är du till exempel sociala medier-expert eller digital strateg så har du en strålande jobbframtid. Här har du hela listan.
I sommar öppnar packningsspecialisterna Thule sin första butik i Nordamerika. Butiken, som är på 1600 kvadratmeter, kommer att drivas av en partner.
Det har ryktats ett tag om att Friluftsvaror har fått ny ägare. Nu står det klart att Thevea Brands Group har köpt bolaget. Bland annat för att utveckla inhousevarumärket Fjällmark.
Andreas Holm lämnade Thule för att bli marknadschef på Polygiene. Företaget som specialiserat sig på anti-odörteknik och numera även med anti-viruslösningar, bland annat med sport- och outdoorföretag som kunder.
Burton och Svenska Skidförbundet ingår ett samarbete för säsongen 2020/2021. Målsättningen är att sätta fokus på kvinnliga snowboardåkare och att ge fler möjligheten att prova på.
Fysiska sedlar och mynt förlorar alltmer mark som betalningsmedel. Data från betalteknikbolaget Adyen visar att våra betalvanor förändrades snabbt under coroanaåret 2020.
Med möjligheten att producera 1,5 miljoner cyklar per år blir Decathlons nya cykelfabrik Europas största. Snart slår sportgiganten upp portarna.
Östersundsbaserade No More Boots, som ligger bakom SkiClickern, utökar nu sitt distributörsnät via ett avtal med tyska Montana Sport.
Stiga hade ett utmanande 2020. En ökande efterfrågan för bolagets produkter för padel och kickbikes höll ändå uppe omsättningen och 2021 hoppas vd Andreas att Zandrén att bordtennisen kommer att lyfta igen.
Merrells känga Moab har nu passerat 25 miljoner sålda exemplar världen över. Vi frågar Merrells nordiska marknadschef om vad det är som gör just den här modellen så eftertraktad av konsumenterna.
ISPO Brandnew har i årtionden lyft fram några av den globala sportbranschens mest spännande nystartade varumärken och deras produkter. Trots en pandemi var 2021 års upplaga av Brandnew inget undantag.
Sök efter varumärken och leverantörer i Sportregistret
Kom in i diskussionen
Ser ju för jävligt ut med den där färgsplashen ovanför logotypen, i övrigt rätt fina produkter på Colourwear.
Ser inte riktigt butiksmixen som ska göra volym på detta men kanske Stadium som komplement till Everest och Warp samt Team Sportia?
Har inte Tenson nog med att försöka få fart på just Tenson? Eller tycker de att Tenson spelat ut sin roll och ska satsa på annat? Finns ju knappast någon brist på varumärken och produkter i dessa segment så man undrar ju vilket retail som är stommen i distributionen och var det finns. Känns lite som ytterligare varumärken som egentligen inte behövs.
Straight to outlet-ladorna.