Tre cykelaktörer och Bauhaus i rullande samarbete

Bauhaus markandschef Johan Saxne är redo för leverans.

Tre cykelaktörer och Bauhaus i rullande samarbete

Intresset för att använda cargocyklar för verksamheter som budfirmor, kaféer, flytt och hantverkshjälp börjar växa till sig i Sverige. Nu har ett samarbete mellan tre svenska cykelaktörer och en tysk byggkedja inletts i Nacka.

Publicerad

Med utsikt över Södermalm och Hammarbybacken står de redo att transportera hem gipsskivor, kakel och färgburkar till byggsugna Stockholmare. Sedan en knapp vecka finns två exemplar av Monarks cargomodell Centro-2 parkerade och fria att låna för Bauhaus Sicklas kunder. Cyklarna är tillverkade av Monark Excercise, Jarla Cykel sköter servicen och Tvåhjulsmästarna har agerat cykelspindeln i nätet för att knyta ihop samarbetet. Sportfack får tag i cykelkedjans vd Anders Sundqvist som förklarar att det var Bauhaus som tog den första kontakten.

– Ja det var de som ställde frågan om hur vi kunde samarbeta. Vi har bägge ett samarbete med Skiteam Sweden så vi känner till varandra därifrån. 

Tvåhjulsmästarnas vd Anders Sundqvist

Cykelkedjan Tvåhjulsmästarna med ett 50-tal butiker runt hela Sverige kommer att leverera cyklarna och se till att de är säkra och körklara genom regelbunden kontroll och service, förklarar Anders. Servicen i detta och kommande samarbeten kommer skötas av lokala cykelbutiker anslutna till kedjan. 

– För både Bauhaus och oss är det viktigt att hålla en bra servicenivå. I det här fallet är det vår partnerbutik Jarla cykel som kommer att lösa service med en  servicebil. Händer min lilla grej med någon cykel så kommer Jarla ut direkt och fixar det.

Cyklarna som Bauhaus Sickla använder sig är levererade av Monark Excercise, utrustade med Shimanos senaste elmotor på 250 W men framför allt så är de utrustade enligt Bauhaus önskemål. 

– Det som tilltalar med Centro 3-varianten är att den kan bära skåp och att skåpet kunde göras unikt efter till Bauhaus önskemål om ett robust skåp som har dörrarna bak. För oss var det en självklarhet att kontakta Monark Excercise och inleda ett samarbete med deras Cargo-division för att de har utveckling i Sverige och kan erbjuda snabb leverans.

Tanken med Bauhaussamarbetet är i första hand ett test menar Anders och tanken är att utvärdera projektet efter sex månader. 

Anders, det här måste ju vara som att öppna Pandoras ask, möjligheterna att samarbeta med olika branscher och leverera cargocyklar i Sverige har ju bara startat om vi jämför med Centraleuropa. Hur vill ni gå vidare med detta?

– Pratar vi Bauhaus har de 17 varuhus idag och jag skulle säga att kanske sex av dessa, de som har ett cityläge, skulle kunna ha den här lösningen. Det fungerar inte lika för ett varuhus som finns i ett externt läge så att kunden får trampa två mil, säger Anders som tror att det även finns möjligheter för samarbeten utanför byggsvängen i Sverige. 

– Vi ser det absolut som en potential och göra upphandlingar men sedan låta butikerna ta över affären. Det är väldigt få att vi faktisk kan leverera den här typen av cyklar. Vi vill få fler att se att vi kan leverera det här.

On
Off

1 kommentarer

 • Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  I slutet av 2020 blev det klart att nya konfektionsvarumärket Huski Wear klär upp det svenska skicrosslandslaget. Och nu står det klart att varumärket Giro ser till att samma skicrosslandslag får goggles och hjälmar.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 15:55

 • Naturkompaniet snart i Norge

  Naturkompaniet snart i Norge

  Svenska Naturkompaniet planerar lansering i Norge och kommer under året att öppna både e-handel och butiker på den norska marknaden. VD Henrik Hoffman ser stora möjligheter med expansionen.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 11:30

 • Release idag: The North Face X Gucci

  Release idag: The North Face X Gucci

  Sedan i september förra året har det tisslats och tasslats. Idag släpps outdoorprodukterna där TNF och Gucci gjort gemensam sak. Och en sak är säker – det är långtifrån storrutigt, svartgråttgrönt eller prispressat.

  Nyheter Mattias Björklund, i dag, 09:39

 • Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  För alla prenumeranter och nyhetsbrevsläsare: Vi lottar ut 50 biljetter till tyska Ispomässans Expodel 1-5 februari till våra mest trogna läsare. Först till kvarn gäller.

  Nyheter Redaktionen, i dag, 11:08

 • Rösta på dina favoriter!

  Rösta på dina favoriter!

  Tack alla engagerade läsare som gav oss inspel för att vaska fram finalisterna i Gear of the year, 2020. Här är de tre som valts ut i varje kategori, och som tävlar om vinnartiteln. Omröstningen rullar även som en popup på sajten och antalet röster växer varje dag. Här har du hela listan - vi vill gärna ha in din röst senast den 27 januari. Hjälp oss kora 2020 års vinnare!

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 08:34

 • Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Snö och kyla, aningen längre dagar och ett vaccin som är på väg ut. Det kanske är nu det vänder? Svensk Handels senaste barometer visar en svag ökning av handlarnas framtidstro.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 10:36

 • Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.

  Nyheter Mattias Björklund, i går, 08:34

 • Branschträff I Vemdalen inställd!

  Branschträff I Vemdalen inställd!

  Pro Ski Intro-dagarna som skulle ha hållits i Vemdalen 25-28 januari ställs in. Arrangören Svenskt Sportforum hoppas nu istället på att genomföra Inköpsdagarna i Åre under vecka 12.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-14 09:03

 • Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Den nya pandemilagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen innebär en hel del nya regler för butikshandlarna. Länsstyrelserna ska hantera tillsynen och kan kräva ut nödvändig dokumentation, samt ge böter om reglerna inte följs.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-12 10:30

 • Garmin förvärvar bolag

  Garmin förvärvar bolag

  Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.

  Nyheter Mattias Björklund, 2021-01-12 08:58

 • Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-11 13:27

 • Färre butikskunder – färre stölder

  Färre butikskunder – färre stölder

  Det minskade antalet kunder inom den fysiska butikshandeln under pandemin har gjort att stölderna har minskat kraftigt. Det visar Svensk Handels senaste Trygghetsbarometer.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-07 10:57

 • 10 tydliga sporttrender 2020

  10 tydliga sporttrender 2020

  År 2020 var ett gastkramande år som till stor del präglades av coronavirusets framfart. Effekterna för handeln slog åt alla håll, både upp och ner. Samtidigt fick vissa sporter rekordmånga utövare. Vi listar 10 trender från året som gått, varav flera kommer göra avtryck även 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-05 12:21

 • Svenska YMR hade medvind 2020

  Svenska YMR hade medvind 2020

  Varumärket YMR Track Club har ridit bra på löparboomen under coronaåret 2020. Försäljningen har fördubblats i jämförelse med 2019. Nu provar de sig fram även med fysiska återförsäljare.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-30 15:36

 • Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Året började utmanande för norska Aclima, men slutade med en omsättningsökning på 20 procent. Nu har de använt sina nya kunskaper för att ta fram en balaklava, riktad till de alpina skidturisterna.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-29 09:11

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206