Shimano säljer schweizisk olja

Shimano säljer schweizisk olja

Återförsäljarna av Shimanoprodukter kommer snart att kunna beställa produkter även från schweiziska Motorex, som tillverkar ett brett utbud av smörj- och rengöringsmedel för bland annat cykel.

Publicerad

Distributionsavtalet gäller från och med 1 januari 2021 och omfattar länderna Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Frankrike, Italien, Belgien, Nederländerna, Polen, Turkiet, Malta, Baltikum, Spanien och Andorra.
I sortimentet ingår Motorex Bike Line-sprayer, liksom smörjmedel för kedjor, rengöringsprodukter, fett, gaffeloljor, liksom produkter i storpack för verkstäder.
– Motorex är en utökning av vår varumärkesportfölj som vi är mycket stolta över. Produkterna är av högsta kvalitet och det omtalade varumärket Motorex passar väl in i utbudet till våra kunder. Vi ser fram emot att bygga varumärket ytterligare på våra marknader och göra produkterna tillgängliga för alla våra återförsäljare och slutkonsumenter, säger Arjen Vinke, managing director för säljkontoren hos Shimano Europa, i ett pressmeddelande.
Shimano Europe B.V. fick ihop distributionsavtalet med Motorex i september och införsäljningen har nu påbörjats i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Frankrike. 

Snabba fakta om Motorex


Företaget grundades så tidigt som 1917 och är ett oberoende familjeägt företag. Bolaget har sin bas i Langenthal, Schweiz, där totalt 370 personer är verksamma. De senaste åren har Motorex haft ett allt större miljöfokus och experimenterat med miljövänlig kemi.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uppdaterad artikel: Zalandos anställda kameraövervakas, loggas och hotas

2 kommentarer

Nicolas: Hej Mia! Tack för din kommentar. Vi kommer absolut att köra en uppföljning, just nu söker vi kommentarer från några utvalda sportvarumärken/leverantörer för att få deras syn på saken. Det komme...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206