Eurobike ställs in igen

Eurobike 2020 blir icke av. Pandemin fick sista ordet och mässan tar nya tag 2021.

Eurobike ställs in igen

Arrangörerna till världens största cykelmässa tvingades även de att ställa in. Tills idag var planerna att anordna Eurobike 2020 i november.

Publicerad

Men uppblossandet av pandemins andra våg tvingade fram ett beslut denna fredag att Eurobike 2020 helt ställs in.

Eurobike som egentligen brukar gå av stapeln i septmeber, stuvades om till en mer kompakt mässa med delvis annat fokus och skulle hållits 24-26 november i år. 400 utställare var bokade menar arrangören Messe Friedrichshafen, men det hjälpte inte när land efter land nu ser konsekvenserna i insjuknande och döda i coronans andra våg.

– Tyvärr kräver den senaste utvecklingen nu en omprövning. Det har blivit extremt osannolikt att resesituationen kommer att förbättras i slutet av november. Det tillfälliga förbudet mot boende är också ett ytterligare hinder. Det är nu vår plikt att agera ansvarsfullt. Det är mot denna bakgrund och med ett tungt hjärta som vi har beslutat att skjuta upp cykelindustrins sammankomst på Eurobike i Friedrichshafen till nästa år, meddelade Klaus Wellmann från arrangören.

Mässchefen Stefan Reisinger fyller i:

– Vår prioritet är nu att sätta kursen för evenemanget 2021 för att hitta bästa möjliga sätt att samla branschen i Friedrichshafen och föra den framåt. Vi kommer att meddela detaljerna i sinom tid.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842