Mips sätter ihop ett hjärngäng

Foto: Sofia Sjöberg

Mips sätter ihop ett hjärngäng

Svenska Mips håller på att sätta ihop ett Mips Team med idrottare från flera av världens länder, för att belysa vikten av säkerhet och skydd för hjärnan under all idrottslig verksamhet. Först ut är Henrik Harlaut.

Publicerad

Tanken med Mips-teamet är att samla idrottare från discipliner som cykel, skidåkning, motorcross med egna erfarenheter av skallskador - som kan delge sina erfarenheter till andra. Målet är att öka medvetenheten kring hur hjärnan fungerar och hur viktigt det är att ha säkra hjälmar, som minimerar skadeeffekterna från farliga slag eller fall.
Freeridestjärnan Henrik Harlaut, är först ut med att ansluta sig till Mips-teamet: 
– Det är svårt att tänka på en enda åkare som jag vet som inte har varit med om en hjärnskakning. Om du åker på en viss nivå känns det som att hjärnskakning nästan är något ofrånkomligt. Men om du bär rätt hjälm och vidtar rätt försiktighetsåtgärder kan du minska risken för hjärnskada.
– Det är chockerande hur många människor som inte inser detta, det finns helt klart mycket utbildning att göra. Det är därför jag är så glad över att få vara en del av Team Mips, förklarar Henrik Harlaut, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206