Unisexgolftävling för första gången 2021

Foto: Nathan Nedley/Pexels

Unisexgolftävling för första gången 2021

Under tävlingen Scandinavian Mixed i juni 2021 kommer herr- och damspelare att tävla mot varandra på Vallda Golf & Country Club.

Publicerad

Totalt 78 män och 78 kvinnor kommer att tävla mot varandra om en gemensam prispott och trofé på Vallda Golf & Country club, Göteborg, den 10-13 juni, 2021. Majorvinnarna Henrik Stensson och Annika Sörenstam kommer att stå som värdar för tävlingen, som ingår i European Tours jämställdhetsarbete.
– Vi är oerhört stolta och glada att ha Göteborg som värdstad för vårt innovativa nya koncept Scandinavian Mixed, säger Claes Nilsson, vd på We Do Sports, Europatourens samarbetspartner i Sverige, i ett pressmeddelande.

Scandinavian Mixed är ett samarbete mellan European Tour och Ladies European Tour och tävlingen skulle egentligen ha hållits redan i år, 2020, men en numera världsbekant pandemi kom i vägen.
– Jag ser fram emot att vara värd för Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club tillsammans med Henrik nästa år. Det är olyckligt att vi inte lyckades genomföra evenemanget tidigare i år, men nu ser jag med spänning fram emot 2021 då vi för första gången ska genomföra en mixad tävling. Det är fantastiskt att vi kan marknadsföra golf i Sverige för unga pojkar och flickor såväl som på den internationella scenen, på så sätt fortsätter vi att visa upp golf som ett spel för alla, säger Annika Sörenstam, i samma pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

59 kommentarer

Mboi: @Micke jag famlar i mörkret tyvärr. Kanske tvättmaskinstillverkare tvingas bygga in microfiberuppsamlande filter längre fram, och vi lär oss stänga loopen effektivare även för blandfiber så som...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206