Lemond med lyxig comeback i kol

Lemond Daily med kolfiberram släpps i november.

Lemond med lyxig comeback i kol

Landsvägsstjärnan Greg Lemond gör i november comeback som cykelskapare som heter duga. Med två elcykelmodeller i kolfiber utrustade med exklusiva komponenter får segmentet ett spännande nytillskott. Och premiärmodellerna är bara en början hälsar exproffset.

Publicerad

I november gör landsvägsikonen Greg Lemond, trefaldig Tour de France-segrare, återigen en satsning på det cykelmärke med det egna efternamnet lackat på ramen. Efter att samarbetet med Trek sprack ganska brutalt 2005 gör nu Greg Lemond comeback.

Och den här gången är racersatsningen lagd på hyllan. I alla fall tills vidare. Istället har Lemond gått all in på segmentet elcyklar i premiumsegmentet där design, integrering, material- och komponentval sätts i främsta rummet.

Greg Lemond var under sin aktiva karriär känd för att gilla att testa nya material, bland annat var han en pionjär när det gällde att cykla med sådant som på den tiden sågs som nymodigheter, som hjälm och styre anpassad för tempocykling. Han blev också den första Tour-vinnaren att cykla längs Champ´s Elysee på en cykel gjord i kolfiber.

Och just kolfiber är materialvalet för premiärmodellerna Daily och Dutch (med lågt isteg) som dessutom levereras med stänkskärmar och en egenutvecklad styrstam i samma material där den sistnämnda snyggt integrerar både kablar och belysning. Faktumet att Daily och Dutch levereras med Mahles Ebikemotion X35, där batteriet sitter placerat i ramens unders och motorn finns i baknavet, gör att Lemond lyckas kapa ytterligare vikt, vilket gör att Lemondcyklarna väger in på låga 13,2 kilo och att de kvalar in bland de lättaste elcyklarna som finns på marknaden just nu.

Lemond Dutch.

Men smakar det så kostar det. Daily och Dutch levereras som standard med 1X11-delad Shimano GRX och kostar då cirka 45 000 kronor. I lyxversion ingår Shimano Di2, kolfiberhjul, Brookssadeln Cambium och ringklocka från Spurcycle.

Greg Lemond säger själv i ett pressmeddelande att han fått blodad tand och att Daily och Dutch bara är början. Tack vare samarbetet med det amerikanska bolaget Oakridge National Laboratory som är specialister på just kolfiberutveckling, är planerna att efter lanseringen i november kontinuerligt släppa fler cykelmodeller. Efter standardcyklarna kommer närmast ett par gravelmodeller. Efter det vill Greg Lemond även göra racers och elmopeder, förklarar han.

Till en början kommer cyklarna enbart att säljas via Lemonds egen webbplats men Greg Lemond säger själv att han i framtiden gärna samarbetar med cykelbutiker globalt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842