Cirdan ny distributör av Lifestraws reningsprodukter

Cirdan ny distributör av Lifestraws reningsprodukter

Norska Cirdan AS, som även har ett Sverigekontor, är nu till hösten ny distributör för Lifestraws flaskor och rör, för vattenrening i vildmarken.

Publicerad

Lifestraw Go.

Från och med hösten kommer norske distributören Cirdan bli Lifestraw-distributör i Sverige, Norge och Finland. Lifestraw producerar vattenreningssystem och är en del av hälsoföretaget Vestergaard.
Grunden för produkterna kom ur ett samarbetsprojekt 1994 med The Carter Center, som lyckades ta fram ett enkelt meshfilter för att sila bort så kallade Guinea worms från dricksvatten. Produkterna används idag i större skala av till exempel skolor och hela byar i Afrika, men de säljs även som rena konsumentprodukter, för vildmarksbruk. Filtren klarar att rena vatten från parasiter, bakterier, mikroplaster och smutspartiklar.  

Huvudprodukterna, som Cirdan kommer att fokusera på, är Lifestraw GO (en dricksflaska med inbyggt vattenreningsfilter) och Lifestraw Personal (ett lätt vattenfilter för till exempel vandring). I Sverige har Cirdan basen i Skarpnäck, utanför Stockholm. Cirdan har även varumärkena Sea to Summit, Jetboil och 360 Degrees under sitt paraply. De har även varumärket Nalgene, men dock inte i Sverige (här har Roswi försäljningsansvaret). 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206