Hövding tar in mer kapital

Nya modellen Hövding 3.

Hövding tar in mer kapital

Svenska Hövding planerar för en nyemission. Lanseringen av modellen Hövding version 3 har varit dyr och coronapandemin har bromsat in expansionen.

Publicerad

Hövding Sverige AB (noterat på Nasdaq First North Growth Market) meddelar att man tänker föreslå en nyemission om cirka 61 miljoner kronor. Befintliga aktieägare kommer ha företrädesrätt med möjlighet att teckna en ny aktie per sex befintliga, till en kurs av 15,50 kronor per aktie.
Bolaget kommer därför att hålla en extrastämma den 5 augusti.  

Cykel har generellt gått väldigt bra under corona, men i Hövdings fall blev tajmingen för lanseringen av modellen Hövding version 3 helt fel. Hövding har satsat stort på den modellen, som inte har fått det positiva genomslag internationellt som företaget hoppats. Orsaken kan enligt bolaget förklaras av corona. Genomförsäljningen på utlandsmarknaderna har inte fungerat, men bolaget har ändå haft belastningen av stora marknadsföringskostnader. Sverigemarknaden har påverkats minst, men en marknad som den brittiska – som Hövding haft som fokusregion den senaste tiden – har i princip stängt ner sedan i mars och distributörs- och återförsäljarleden har varit väldigt restriktiva med att ta in nya produkter. Även försäljningen i Danmark och Tyskland har gått ner, jämfört med perioden före corona.    
Därför vill bolaget ha in mer kapital för att kunna fortsätta med expansionsplanerna när coronapandemin har lagt sig. Hövding kommer även genomgå interna förändringar och se över både kostnader och tjänster. Bolagets fokus framöver kommer, enligt ett pressmeddelande, vara att uppnå lönsamhet i kombination med rimlig tillväxt och Hövding kommer att anpassa kostnadsnivån därefter.   

Till följd av Företrädesemissionen tidigareläggs Hövdings delårsrapport för andra kvartalet till den 4 augusti 2020. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206