Nu släpps reserestriktionerna

Foto: Taras Makarenko/Pexels

Nu släpps reserestriktionerna

Reserestriktionerna om tvåtimmarsresor från hemmet släpps från och med lördag 13 juni. Det här kommer få positiva ringar på vattnet för sporthandeln i sommar.

Publicerad

Statminister Stefan Löfven.

Under en tid var rekommendationen att inga resor alls skulle göras inom landet, sen gällde tvåtimmarsrestriktionen från hemmet. Men nu hävs alltså reserestriktionerna helt, från lördagen den 13 juni. Det här har varit en ödesfråga för många inom handeln som ligger i utpräglade turistlägen, men sommarhandeln är viktig för alla – särskilt efter den här våren då omsättningen i butiksnätet har störtdykt.  
Beslutet kommer med största sannolikhet ha stor betydelse för sommarhandeln och den så kallade "turistshoppingen", som har ökat många år i rad i Sverige.
På en presskonferens sa Stefan Löfven:
– Symptomfria personer kan nu resa igen inom Sverige, så länge som människor tar ansvaret att följa de råd och åtgärder som finns. Läget är fortfarande allvarligt, detta betyder inte att faran är över, andra restriktioner ligger därför kvar. Resandet ska göras med försiktighet som ledord. Alla behöver ta fortsatt ansvar. Vänder kurvan uppåt igen då kommer nya restriktioner. Vardagen kommer fortfarande vara annorlunda, sa statsministern på en presskonferens.

Sportfacks chefredaktör Nicolas Jändel

Sporfack anser att beslutet har stor betydelse för att bland annat sporthandeln kan ta fart igen och försöka ta tillbaka lite av det stora tappet som många inom framförallt den fysiska handeln har upplevt under det senaste kvartalet. 
– Sporthandeln, och all annan fysisk detaljhandel, har på flera sätt legat i myndigheternas händer under hela den här våren. Hälsoaspekterna bör absolut gå först, men hemester-sommaren är en tid då handeln kan försöka återta lite av den kraftigt tappade försäljningen, så det var viktigt att reserekommendationen släpptes, menar Sportfacks chefredaktör Nicolas Jändel.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206