Japanska Uniqlo öppnar i Mall of Scandinavia

Foto: Nicolas Jändel

Japanska Uniqlo öppnar i Mall of Scandinavia

Samtidigt som många klädkedjor går på knäna förbereder sig Uniqlo för att öppna upp sin andra butik i Sverige till hösten. Valet föll på köpcentret Mall of Scandinavia i Solna.

Publicerad

Uniqlobossen Mikiya Kurosu. Foto: Nicolas Jändel

Till hösten slår den japanska kedjan upp dörrarna till den nya butiken (1 250 kvadratmeter) som kommer att erbjuda livsstilskläder till män, kvinnor, barn (även babykläder). Uniqlo fick tidigare uppdraget från SOK att klä de svenska OS-trupperna och har ett sportutbud även i butik, även om huvudfokus ligger på bredare lifestyle. Helt klart är att de nu fortsätter sin nordiska expansion. De har redan en butik vid Kungsträdgården i centrala Stockholm och en butik i Köpenhamn. Internationellt är de en jätte, i nivån under H&M och Zara. 
– Sverige är ett inspirerande land som ligger i framkant när det gäller innovation, hållbarhet och design, vilka är områden som går i linje med vår filosofi på Uuniqlo. Vi är glada att kunna öppna en ny butik i Westfield Mall of Scandinavia två år efter vår lyckade etablering på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att erbjuda vårt unika LifeWear-koncept på en sådan spännande och samtida lifestyle-destination, säger Mikiya Kurosu, COO för Uniqlo Sverige och Danmark.
Man får anta att etableringsplanerna sjösattes innan coronautbrottet, för just nu gapar MOS ganska tom, men troligen är läget mer normalt efter sommaren. I dagsläget har Uniqlokedjan 2 200 butiker på 25 marknader. Rekryteringen till den nya Solna-butiken är påbörjad. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206