Stadium slutar med flygfrakt

Foto: PIxabay

Stadium slutar med flygfrakt

Stadium-koncernen går vidare med sitt hållbarhetsarbete. Nu kräver de att produkter från Asien ska transporteras med båt eller tåg.

Publicerad

Karl Eklöf, VD Stadium.

Enligt Stadium vill de ligga i framkant som sportkedja och tar nu steg för steg för att hitta fler miljövänligare sätt att verka, för hela kedjan från tillverkning till sälj.
– Om vi ska uppnå fortsatt tillväxt och hållbar ekonomisk utveckling behöver vi arbeta med återvunna material och cirkulära processer tillsammans med andra aktörer samt följa upp arbetet på såväl hemma som bortaplan, säger Karl Eklöf, VD för Stadium Group.
Hållbarhetsraporten för 2018-19 är den sjätte rapporten i ordningen. Några av nyheterna i årets upplaga är mer information om leverantörsledet än tidigare och ökad transparens samt tydlighet. Dessutom berättar företaget om sitt första cirkulära projekt, där man bidrar till att skapa miljövänligare textilflöden genom att spinna nya garner av förbrukade fotbollströjor. 
– Vi kommer att fortsätta arbeta med den hållbara affärsplan som vi antog i fjol. Den sträcker sig till 2030 och är förankrad i de globala målen för hållbar utveckling. Under året har alla strategiska möten med externa partners haft en tydlig agenda där en av de viktigaste punkterna varit hållbarhet. Vi jobbar endast med varumärken som kan följa våra krav, och tydligt kan visa hur de gör det, för att våra kunder ska kunna göra trygga och hållbara val, säger Karl Eklöf, VD för Stadium Group.

Stadium var tidigare under lupp av organisationen Fair Action, tillsammans med flera andra svenska sportkedjor, som kritiserade sporthandeln för att inte vara tillräckligt transparenta med information om vart och hur produkterna tillverkas.
Nu har Stadium beslutat att minska sitt klimatavtryck och från och med våren 2020 inte acceptera att varor transporteras på något annat sätt än med båt eller tåg från leverantörer i Asien. Om flygtransport i undantagsfall måste användas kommer Stadium att begära klimatkompensation.
Enligt rapporten var 40 procent av Stadiumkoncernens egna varumärken hållbart tillverkade under räkenskapsåret 2018-2019, vilket är en ökning med 5,5 procent från föregående år.
2018 var alla egenproducerade kläder och skor 100 procent fria från PFAS/högfluorerande ämnen, vilket mot slutet av 2019 även inkluderade tält och väskor. PFAS/högfluorerande ämnen misstänks påverka människa och miljö negativt.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206