Skhoop miljöcertifierar kollektionen för 2020

Skhoop miljöcertifierar kollektionen för 2020

Åreföretaget Skhoop har fått miljöcerfikatet Oeko-Tex för merparten av 2020 års kollektion. Målet är att alla plagg ska vara miljöcertifierade i kommande kollektioner.

Publicerad

Idag omfattar kollektionen en hel range av plagg inom ramen för aktiv livsstil.

Märkningen Oeko-Tex hjälper konsumenten att göra hållbara klädval. Plagg som omfattas av klassificeringen Standard 100 garanteras vara fria från miljö- och hälsoskadliga ämnen i alla detaljer, från knappar och tråd, till foder och tyg.    
– Vi är extra varma i hjärtat eftersom vi ända sedan starten 1999, konsekvent och målmedvetet jobbat för att ha en miljövänlig produktionsprocess med minimala fotavtryck på vår planet. Certifikatet är ett bevis att vi är på rätt väg, och ger oss extra inspiration och kraft att fortsätta vårt miljöarbete mot en ännu ljusare framtid. Vi kunde inte önska oss en bättre start på 2020, både för oss alla och klimatet, säger Skhoop själva, i ett pressmeddelande.
Skhoop är kanske framförallt kända för sina värmande outdoorkjolar, men har på senare år breddat sortimentet med fler plagg inom ramen för aktiv livsstil. De kommer att visa upp de nya plaggen för höst/vinter 2020, på Ispomässan i München 26-29 januari.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206