Världspremiär: Möt svenska ellyxcykeln Meter Nite

Meter Nite är lackad i en specialvald högblank, nattsvart kulör och görs i 99 numrerade exemplar.

Världspremiär: Möt svenska ellyxcykeln Meter Nite

Nattsvart. Högblank. Superstark. Limiterad. Modellen Nite från svenska Meter är ellyxmodellen med extra allt. Sportfack är först med att kunna visa exklusiva bilder på Nishikis tidigare ägares nya, spännande cykelresa.

Publicerad

– Vi är sjukt nöjda med Nite, den är helt fantastisk och blev precis så som ville att den skulle bli när vi började med dom första skisserna, säger en minst sagt exalterad Rickard Ölander några dagar efter att han och de övriga kompanjonerna från Meter Bikes, Linus Lindgren och Charlotte Askari varit och fotograferat cykeln. 

Meter Nite är en lyxcykel och görs i en limiterad upplaga på 99 exemplar. Och sedan aldrig fler. Precis så som Rickard och Linus vill ha det. Efter 20 år på Nishiki, innan de sålde Unicykel till danska HF Christiansen, är det exklusivitet och högsta möjliga kvalitet som gäller.

Motorpaketet hos Nite är Shimano STEPS E8000 MTB med 75 Nm vridmoment som egentligen är bygd för heldämpade el-MTBs.

Motorkraften är extra stor hos Nite. Meter-teamet valde Shimanos kraftfullaste motorpaket med 75 Nm vridmoment som egentligen är bygd för heldämpade el-MTBs och Shimanos helt nya 12-växlade SLX-drivlina. Lägg till XTR-nav fram och bak och det känns som Meter har skapat en Koenigsegg i cykelförklädnad.

– Ha ha skrattar Rickard men vi ville göra en cykel där du får känslan "wow" vid första tramptaget, att du kan dra iväg som ett spjut.

Sadelval brukar inte ägnas jättemycket tid för vid cykelutveckling. Meter har tänkt annorlunda.

– Att välja rätt sadel för en unisexcykel är speciell. Vi har låtit både killar och tjejer provcykla och vår partner Charlotte har varit mycket nöjd med modellen vi valde, säger Rickard Ölander som berättar att sadelstolpen har en speciell lösning. En spak sköter höjdjustering men sadeln är omöjlig att sno när Nite står parkerad då stolpen har en inbyggd låsfunktion där inga verktyg kan lossa sadeln. En liten men ofta förbisedd detalj.

Meterteamet fotograferingstagen i cykelfabriken utanför Lerum.

I mitten av augusti beräknas båten från Taiwan ha nått Europa. Då ska Meter sätta ihop en stor demo- och releasefest "någonstans" i Göteborg men mer vill Rickard inte avslöja. 

I Sportfack nummer 07/08 läser du en större artikel om Meter Nite och Sveriges nyaste cykelfabriks framtidsplaner.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

54 kommentarer

LARSA: @Peter jag delar din ståndpunkt till 100% men hur ska du kunna värja dig från att bli förminskad och avhumaniserad enligt Flashbacks signum för kommentarer? Behöver @Sportfack en/flera moderator för...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842