Pirelli har ny svensk distributör

I år gör Pirellis MTB-däck en spännande världspremiär.

Pirelli har ny svensk distributör

Pirelli, ett av världens mest kända däcksvarumärken, har ny distributör i Sverige. Dessutom breddar Pirelli i år produktfloran till däck utvecklade för cykelcross och MTB.

Publicerad

I början av 2018 var italienska Pirelli tillbaka där de en gång började, som tillverkare av cykeldäck. AG Trading fick uppdraget att sälja in varumärket på den svenska cykelmarknaden vilket de gjorde bra fram till att de slutade med cykelprodukter.

Sedan i våras är det nämligen MC/cykel-distributören Boove som har ansvaret för distributionen. Tidigare har bolaget redan hand om tillbehören från Ritchey och Innolite och säljer även det tyska cykelmärket Stevens.

Roger Nilsson, ansvarig cykel hos Boove.

– Vi blev uppringda av Pirelli i mars och fick frågan och det här är nog en bra lösning för både dem och oss. Det är roligt för vi hade letat efter just ett däckvarumärke en tid. Och så tänkt på Pirelli men inte vågat hoppas, säger Roger Nilsson cykelansvarig hos Boove, som berättar att intresset för Pirelli är stort.

– Tack vare AG Tradings fina arbete och det vi hunnit med själva är vi uppe i 40 handlare som inte haft Pirelli tidigare. 

Racerdäcken menar Roger är de Pirelliprodukter som handlarna har visat störst intresse för. Men Pirelli levererar brett. Inte konstigt kanske då varumärket mest förknippas med formel 1 och snabba bilar. Precis som i formel 1 jobbar Pirelli med färgkoder för att handel och konsument enkelt ska kunna välja rätt däck. 

– I road-serien P Zero Velo TT med röd logo de snabbaste, väger minst men har även minst punkteringsskydd. De blå däcken är regndäcken med lite djupare mönster för bästa grepp vid vått underlag.

Italienarna gjorde en rejäl cykelcomeback 2018 och breder utbudet ytterligare 2019, förklarar Roger.

– Till 2019 kommer Pirellis första MTB-däck Scorpion i tre olika varianter; Hard, Mixed och Soft, beroende på hur underlaget är. Dessutom levererar de ett specifikt bakhjulsdäck för cyklister som har lite extra krav. Dessutom finns däck för urban cykling och Cinturato, ett graveldäck för grusvägar och asfalt med bredder på 24-35 mm. 

– De har fått väldigt fina betyg av Bike Radar, säger Roger. Det är inte konstigt när det gäller Pirelli. För när de säger att de ska göra något nytt så levererar de alltid. Där spelar deras långa historia och kunskaper om gummiblandningar in bra.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206