Trendspaning: yogafilmer för hockeyspelare

Trendspaning: yogafilmer för hockeyspelare

Det digitala hälsoföretaget Yogobe breddar sitt kursutbud och lanserar videovägledning i yoga, specialanpassad för hockeyspelare.

Publicerad

Innehållet är framtaget tillsammans med Maria Rizell Hegg, som redan håller i yogaklasser för spelare och målvakter i SHL-klubben Örebro Hockey.
– Yoga är ett utmärkt komplement till i stort sett all annan träning och idrott. Den kan bidra till att förbättra prestationen, förebygga skador och påskynda återhämtningen. Utöver det leder den till ett ökat lugn, bättre koncentrationsförmåga och en starkare känsla av närvaro i nuet, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.
Hockeyyogan är utformad för att möta de specifika behov som hockeyspelare och målvakter har. Programmet innefattar mjuka och enkla övningar som ger avslappning kring höfter, bröstrygg, säte och i ljumskar. Syftet är att spelarna ska bli mer effektiva ute på isen samt minska risken för skador.
Konceptet riktar sig till såväl professionella som amatörer, ungdomar och juniorer i Sverige och övriga världen.
Yogobe har redan idag specialanpassade yogaprogram för en rad andra idrotter, som till exempel crossfit, cykling, löpning, ridning och simning.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206