Life Wear vill växa med strumpor i bambu

Life Wear vill växa med strumpor i bambu

Kompressionsstrumpor är ett växande segment, nu finns till och med modeller i bambu – utvecklade i Sverige.

Publicerad

Strumpor med kompressionsfunktion har visat sig ha fördelar ur ett hälso- och träningsperspektiv, bland annat för återhämtning av musklerna. Och i Life Wears tappning är de tillverkade i ekologiskt odlad bambu. Enligt dem finns det stora fördelar med just bambun, vars fibrer är mjuka mot kroppen. Bambun kan även växa utan konstbevattning. Nu satsar Life Wear på att komma in i fler sportbutiker med sina strumpmodeller.  
– Vi håller på att närma oss sporthandeln med Life Wear-sortimentet även om vi inte fått något riktigt genombrott ännu. Men jag tror inte att det är långt borta. Bambu ligger helt rätt i tiden och Life Wear är materialmässigt så att säga en nivå upp i och med att vi bland annat har en livscykelanalys att falla tillbaka på, säger Life Wears svenska presskontakt Bosse Hylander.
I nuläget säljs Life Wears bambustrumpor hos viss utvalda Apotek-butiker, bland andra Apotek hjärtat och Apotea.

Det har funnits underställ i bambu tidigare, men nu finns även kompressionsstrumpor i materialet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206