Ny ägare för finska Herrmans

Tillbehörsföretaget Herrmans är bland annat välkända för sina lätta, karakteristiska lampor.

Ny ägare för finska Herrmans

Finska tillbehörstillverkaren Herrmans har en ny ägare. Efter en tioårsperiod av god tillväxt har bolaget, som förser Shimano och flera stora cykeltillverkare med handtag, lysen, kedjeskydd och andra tillbehör, dragit blickarna till sig.

Publicerad

Precis nyligen blev det klart att bolaget köpts av det finska investeringsbolaget Sponsor Capital. Herrmans, mest kända för handtag, belysningar, kedjeskydd och andra tillbehör till cykelindustrin, har kontaktats av flera bolag genom åren som visat intresse för att köpa bolaget.

Herrmans ledning, med vd Tom Norström i spetsen, har dock inte haft bråttom att sälja bolaget. Istället har man menar Norström, väntat på en intressent som är rätt för Herrmans på lång sikt.  

– Herrmans är en av de ledande internationella tillverkarna inom sitt område och har utrymme att växa ytterligare i framtiden. Vi är glada över att ha Sponsor Capital som ny majoritetsägare, ett bolag som kommer att genomföra de planer för bolagets utveckling som vi själva utarbetat, sa Tom Norström i en kommentar när köpet nyligen var helt klart.

Herrmans har haft en god ekonomisk utveckling de senaste 10 åren med tanke på den allt hårdare konkurrensen och levererar idag tillbehör till en stor mängd välkända cykelvarumären över hela världen. Bolaget tillverkar dessutom specialdesignade komponenter till bland annat Shimano. Senast 2018 omsatte Herrmans 570 miljoner kronor på 270 anställda. När bolaget fyllde 50 år jämnt 2009 var omsättningen 365 miljoner på 150 medarbetare.  

Herrmans grundades 1959 av Bernhard Herrmans med tillverkning av plastmattor och fälgband och har sin tillverkning. Design och  tillverkning sker än idag i Jakobstad vid Bottenviken.

I samband med att Sponsor Capital tar över Herrmans lanserar man Dan Liljeqvist som ny Business Unit Director.

Herrmans vd Tom Norström i en av företagets monteringshallar.

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206