Hövdings airbags fortsätter sälja bra

Hövdings airbags fortsätter sälja bra

Hövdings satsning har gett effekt. Totalt 130 000 av Hövdings airbags för cyklister finns nu ute i trafiken och bara under de tre sista månaderna har det sålts nästan 20 000 stycken. Pendlingscyklisterna verkar vara en stark målgrupp.

Publicerad

– Det är en fantastisk försäljningsutveckling som har skett. Antalet vi tidigare sålde på en månad kan vi ibland sälja på några dagar. Mer än 3 000 olyckor är registrerade där Hövding har skyddat och kanske till och med räddat liv. Det känns väldigt bra, säger Hövdings vd Fredrik Carling.
Under årets tredje kvartal mer än fördubblades Hövdings omsättning. Sverige, Danmark och Tyskland är de drivande marknaderna. Inför 2019 satsas det på att få samma fart på försäljningen i England, framförallt med fokus på London. Man har bland annat rekryterat ett lokalt team som ska arbeta med marknadsföring och försäljning.
– Vi märker att Hövding efterfrågas även andra tidpunkter än under sommarmånaderna då det cyklas som mest. September månad stod för en tredjedel av omsättningen under kvartalet. Trenden att fler och fler väljer att pendla med cykel till arbetet är positiv, och det gläder oss att så många väljer Hövding som huvudskydd, säger Fredrik Carling.
Hövding finns idag till försäljning på totalt 16 marknader i Europa samt i Japan. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206