Helt nytt system för återvinning av skor

Helt nytt system för återvinning av skor

För sport- och skoföretag som har en tydligen miljömission kan det nya återvinningssystemet från Soex och I:Collect vara något att följa upp.

Publicerad

Miljöfrågorna är ständigt närvarande och återvinning är en av de viktiga nyckelfrågorna i processen mot en cirkulär ekonomi. Nu har företagen Soex och I:Collect – som är specialister på återvinning av konfektionskläder – tagit fram en helt ny plan för återvinning av alla sorts skotyper, rapporterar Skomagazinet.    
– Fram tills nu har ingen lyckats ta fram ett system för att återvinna skorna, eftersom de innehåller så många olika material, säger Axel Buchholzt, vd på Soex, till tidningen.  
Det nya systemet ses som en milstolpe i branschen. Själva återvinningen sker stegvis, skon klipps sönder och alla metalldetaljer sorteras ut med en magnet. I ett annat steg separeras material som gummi, läder, tyg och fyllning ut så att det kan återvinnas. Av ett ton skor återvinns i det nya systemet så mycket som 700 kilo material.    

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206