Icebug bäst i test igen

Icebug bäst i test igen

Svenska Icebug fick bästa betyg i ett test som Gå & Löpkliniken gjorde på olika vinterskor och halkskydd. I testet som utfördes i en ishall deltog sammanlagt åtta olika varumärken.

Publicerad

Just nu är förhållandena på våra gator och trottoarer som mest förrädiska. Is i kombination med snö kan vara ett farligt underlag. I statisktik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar siffror att halkolyckor är ett relativt stort samhällsproblem. Varje år skadas nämligen över 20 000 fotgängare i fallolyckor orsakade av is, snö och halt underlag. Speciellt äldre fotgängare är utsatta och får också de svåraste skadorna vid halkolyckorna.

På Gå & Löpkliniken är man därför väldigt noga med vilka produkter man har på hyllorna i de fem butikerna.

- Vi vill lära oss mer om de produkter som vi tar in på klinikerna och därför genomförde vi testet, konstaterar Maria Kuperion, ortopedtekniker i ett pressmeddelande.

I testet deltog sammanlagt åtta olika varumärken och varje produkt testades av minst fem stycken testpersoner. Testerna utfördes i en ishall för att få stabila och likvärdiga förhållanden för skorna och de olika halkskydden. Produkterna testades också på asfalt, stengolv och marmorgolv.

Svenska Icebug fick det högsta betyget för sin sko Icebug Metro Bugrip med dubbar när det gällde grepp på blankis och snö. Dubbarna av karbinstål gav enligt testpersonerna i det närmaste ett perfekt grepp på halt underlag. Skon fick faktiskt också höga betyg för grepp både på asfalt och stengolv.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206