Arcteryx går in i nytt segment

Arcteryx går in i nytt segment

Outdoorföretaget Arcteryx lanserar sin första resväska, V80. Det är samtidigt ett helt nytt segment för företaget. I sin nya rullväska använder de en del av sitt tänk från outdoorprodukterna.

Publicerad

Ledorden för Arcteryx när de utvecklade sina nya rullväskor har varit att de ska vara funktionella, lätta och garanterat hållbara. De båda väskmodellerna V80 och V110 ska enkelt kunna transportera skrymmande äventyrsutrustning som skidpjäxor, vassa isyxor, hjälmar och klätterutrustning. Samtidigt måste själva väskan i sig vara lätt.

För att uppnå detta har Arcteryx använt sig av en utvändig ramkonstruktion. Den ökar den effektiva packvolymen utan att addera extra materialvikt och utgör samtidigt ett skydd för bagaget. V80-väskan väger endast 3,3 kg medan den större modellen V110 väger 3,5 kg.

Väskorna har ett förstärkt ytskickt av 630 d nylonväv som dessutom är förstärkt på utsatta punkter. De har också tejpade sömmar för att klara väder och vind. Båda väskorna är platta då de är tomma och tar därför liten plats vid förvaring.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206