Lång Black Friday för Intersport

Sportkedjan Intersport har presenterat en stor Black Friday-kampanj. Kruxet är att kampanjen av misstag var lagd att starta en vecka för tidigt.

Det är mänskligt att fela och det gäller även för stora sportkedjor. När Intersport informerade om sin stora kampanj var datumen lagda från den 16: november till den 19:e november. Bra så. Men problemet var att Black Friday infaller först den 24:e november. Orsaken till missen berodde på vd:n Marcus Wiberghs stora fotbollsintresse. Han hade nämligen skrivit ordet ”Black” i sin kalender på den 17:e november. Men noteringen syftade på ett event som hans favoritlag i engelska ligan, Sunderland AFC, även kallade ”the Blacks” arrangerar på sin hemmaarena. I alla hast lyckades Wibergh alltså blanda ihop datumen.

– Vi gjorde en miss där. Det är bara att erkänna att vi klantade till det. För att kompensera för det och för att ingen ska känna sig lurad kör vi kampnajen med start redan från idag, säger Marcus Wibergh i ett presssmeddelande.

För kunderna däremot blev missen en hit. Intersport har nämligen valt att köra sin Black Friday-kampanj från och med idag ända fram till den 25 november.