Merida tar över Topeak i Sverige

Merida Sverige tar över distrubutionen av Topeak från och med idag. Topeak är ett av världens ledande cykeltillbehörsföretag.

Att det blir Merida Sverige som tar över distrubutionen av det berömda taiwanesiska varumärket är egentligen ingen överraskning. Norska Stians Sport som äger Merida Sverige har nämligen skött distributionen av Topeaks produkter i Norge i över 25 år. Företaget har redan länge suktat att få distrubutionen av Topeak också i Sverige.

– Vi har fört många och långa diskussioner med ägarna i Taiwan. Vi har varit väldigt framgångsrika med varumärket i Norge och ägarna gillade vår affärsmodell också här i Sverige. Därför känns det väldigt roligt att äntligen få ta över distrubutionen av detta varumärke också här, säger Stian Steen-Olsen till Sportfack.

I och med Topeak kan Merida Sverige nu erbjuda sina återförsäljare en ännu bredare produktportfölj. Initialt kommer inte företaget att utöka bemanningen utan försäljningen kommer att skötas av den befintliga personalen på företaget. För Merida Sverige ligger samarbetet med Topeak också helt i linje med företagets strategi.

– Vi vill vara en stor nordisk aktör på cykelmarknaden. Därför är det också viktigt för oss att kunna erbjuda våra återförsäljare ett brett utbud av högklassiga produkter, konstaterar Stian.

Idag utgör försäljningen av cyklar huvudparten av Merida Sveriges omsättning. Reservdelar, tillbehör och komponenter står bara för cirka 25 procent av intäkterna. I och med samarbetet med Topeak tror företaget att det fördelningen kommer att bli lite jämnare.