Innolite får leverantör

Innolite får leverantör

Den Södertäljebaserade komponenttillverkaren Innolite har fått en svensk leverantör. Det blir företaget BoOve som tar hand om Innolites tekniska fälgar och komponenter.

Publicerad

Innolite är det lilla företaget med de stora planerna. Bakom företaget står ingenjören Ulf Johansson som startade verksamheten redan 2010. Innan det hade han hemma i sitt garage under flera år forskat, utvecklat och tillverkat ultralätta kolfiberfälgar för mountaibikes. Men precis som med själva produkterna har Ulf Johansson också skyndat långsamt med företaget. Idag tillverkar Innolite både fälgar, styren, sadelstolpar, flaskhållare och cykelsadlar. Produkterna har hittills sålts i liten skala på nätet och bara funnits i några få utvalda cykelbutiker. Men nu tar Innolite nästa steg i och med att leverantören BoOve tar in produkterna.

- BoOves uppgift är att utöka antalet återförsäljare för Innolites produkter. Det leder förhoppningsvis till att fler cyklister kan få klämma och känna på produktera hos sin cykelhandlare och på så sätt kommer vi att nå fler kunder, berättar Ulf Johansson för Sportfack.

Företaget BoOve som nu tar hand om distrubutionen av produkterna har funnits redan länge men bara inom mc-branschen. Tyngdpunkten har legat på motorcykelkomponenter och andra tillbehör för motorfordon. Men nu tar leverantören nästa steg och breddar sin varuportfölj med produkter för cykelbranschen. Satsningen med cykelvarumärken har precis startat men redan finns en liten palett av varumärken hos BoOve. Innolite är ett av dem vid sidan av bland annat Ritchey, Sena Helmets och Tufo däck och tillbehör.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206