Reflekterande hövdingar

Reflekterande hövdingar

Det svenska företaget Hövding lanserar lagom till höstmörkret två nya modeller. Årets nyheter blir den femte kollektionen i raden av huvudskydd som presenteras sedan företaget startade år 2010.

Publicerad

Precis som de tidigare kollektionerna har årets nyheter fått namn efter europeiska städer. Modellerna heter Barcelona och Antwerpen och den sistnämda är tillverkad i ett helt nytt material som heter multicolorreflex. Materialet är ett regnbeständigt material som ger ett synligt regnbågsmönster när det reflekteras i mörkret. En annan nyhet som Hövding lanserar för i år är ett skal i så kallat Outlast-fleece. Materialet värmer när det är kyligt ute och känns samtidigt behagligt mot huden.

Det unika huvudskyddet med sin airbag-lösning har blivit allt vanligare ute på cykelbanorna. Enligt företaget finns idag drygt 60 000 cyklister som använder Hövding. Ursprungligen var det två svenska industridesigners, Terese Alstin och Anna Haubt som skapade Hövding-kragen. De startade företaget år 2010 och att få ut huvudskyddet på marknaden blev en dyr historia. Sammanlagt tog företaget in riskkapital för drygt 130 miljoner kronor. Idag är däremot ingendera av grundarna längre aktiva i företaget som ägs av bland annat Industrifonden, Indigo Capital Partners och LMK Industri.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206