Nilsson jobbar med TNF

Den svenska friåkaren Evelina Nilsson har rekryterats av outdoorjätten The North Face. Hon kommer att ingå i företagets stora, exklusiva skara av globala äventyrare och idrottspersonligheter.

Den 26-årige Nilsson är ingen rookie i den internationella skidvärlden. Hon har bland annat varit med på världstouren i friåkning i två år. Hon har också deltagit i två skidfilmer, Pure och Between, tillsammans med bland annat Janina Kuzma och Matidla Rapaport.

I och med samarbetet med The North Face blir hon nu den första svenska skidåkaren i teamet sedan Johan Jonsson var med i outdoormärkets respekterade skidteam år 2014. Evelina Nilsson kommer att tillhöra ett TNF-team där bland annat Tom Wallisch, Markus Eder, Ingrid Backstrom och Sage Cattabringa-Alosa ingår.

Från företagets sida kommenterar man samarbetet med Evelina Nilsson i en pressrealese.

– Evelina är en skidåkare som vi länge beundrat för hennes exceptionella skidtalang och hennes smittsamma entusiasm för äventyr. Hela teamet ser mycket fram emot att jobba med Evelina de närmaste åren, konstaterar David Yarwood, Athlete Manager för TNF i ett pressmeddelande.