GoPros nya och en kommande revolution

GoPros nya och en kommande revolution

GoPro Hero 6 är här med förbättrade funktioner, men det riktigt spännande är deras kommande 360-kamera Fusion. Den är cool på riktigt.

Publicerad

Ungefär som med en ny Iphone hade det ryktats en hel del om kommande GoPro Hero 6 och dess prestanda. Många rykten visade sig dessutom vara sanna, som att GoPro har utvecklat en egen processor som tar prestandan till en helt ny nivå.

Hero 6 klarar av att filma i 4K med 60 bilder i sekunden, men det riktigt imponerande är att den kan filma med 240 bilder i sekunden i HD-läget med 1080p i upplösning. Det gör att filmer kan spelas upp i 10x slow motion i det som för några år sedan var max uppllösning.

Den nya processorn gör det också möjligt att foton i HDR för att samtidigt lätta upp skuggor och mörka ner högdagrar. Processorn skickar dessutom över bilder och filmer tre gånger så snabbt över wifi till en mobil vilket gör det snabbare att få ut filmerna på sociala medier.

Den största förbättringen rör dock inte hastigheter eller förbättrad färgåtergivning. Nej, den förbättring som de flesta kommer att gilla mest är att Hero 6 har gått från 2-axlig till 3-axlig bildstabilisering. Det gör att kameran levererar skakfri filmning även då den inte är monterad på en gimball, faktum är att den nya stabiliseringen är som att kameran har en inbyggd gimball.

Nya Hero 6 släpps direkt till försäljning över hela världen, men redan i november (gäller bara USA, resten av världen får vänta lite längre) kommer nästa kamera från GoPro och det är 360-kameran Fusion. En 360-kamera är en kamera som filmar eller fotograferar sfäriskt åt precis alla håll.

Så här ser nya GoPro Fusion ut. Räkna med att se fantastiska filmer med den.

Du har säkert sett filmer på nätet där du själv kan välja betraktningsvinkel, och nu kommer GoPro med sin första kamera för dessa filmer. Förutom att kunna välja betraktningsvinkel efteråt går det också att redigera en 360-film genom att efteråt "kliva in i kameran" och agera följande kameraman. Resultaten som GoPro visade upp var riktigt imponerande och dessutom helt skakningsfria då kameran stått på stativ.

Det går också i en film frysa bilden vid en viss tidpunkt och sedan ändra kameravinkel, sjukt cool. GoPro kallar tekniken för Overcapture och filmerna som kommer att komma från Fusion kommer att vara fantastiska. Självklart har Fusion inbyggd bildstabilisering och de har lyckats trolla bort pinnen som kameran sitter på så att det ser ut som att kameran sitter på en liten drönare som följer åkaren.

Apropå drönare så uppdateras också GoPros drönare Karma så att den får funktioner för att följa en åkare på ett bestämt avstånd. Eller sväva på en bestämd punkt men vrida sig så att den följer exempelvis en cyklist som passerar i full fart.

Med uppdateringarna av Hero och Karma samt helt nya Fusion visar GoPro att de tänker behålla sin ledande position inom actionkamerasegmentet. De har varit under hård press de senaste åren, men det här känns som riktigt stora steg framåt.

I efterbehandlingen av bilden kan du välja bildvinkel och hur mycket vidvinkel som ska användas. Notera hur programvaran trollar bort stativet som kameran sitter på.

 Nedan kan du se på hela presentationen av GoPros nya kameror. Vill du bara se hur filmerna blir med nya Fusion kan du välja filmen längst ned.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206