Pole Bicycles skippar kolfiber

Pole Bicycles skippar kolfiber

Den finländska cykeltillverkaren Pole Bicycles meddelar att de inte kommer att tillverka några cyklar med kolfiberramar. Orsaken till det kontroversiella beslutet motiveras med miljöskäl.

Publicerad

För ett drygt år sedan berättade finländska Pole Bicycles att de höll på att ta fram en kolfiberram till sina kommande mountainbikes. Utvecklingsarbetet hade då pågått redan i ett års tid. I januari i år, när projektet var på sluttampen besökte grundaren Leo Kokkonen och hans utvecklingsteam fabriken i Kina där ramarna skulle tillverkas. I Kina fick teamet på Pole Bicycles en smärre chock. Dels på grund av den stora miljöpåverkan som kolfiberproduktionen orsakade, dels på grund av de arbetsförhållanden som rådde på fabriken.

Därför meddelade företaget nu i höst att de inte kommer att lansera en enda cykel med kolfiberram. Pole Bicycles kommer som hittills att endast producera mountainbikes med aluminiumramar. På sin hemsida skriver grundaren Leo Kokkonen: " Vi som jobbar här på Pole Bikes är mammor och pappor. Vi är alla överens om att vi vill kunna se våra barn i ögonen när de växer upp och berätta för dem att vi tog beslut som är ett steg mot en renare framtid for alla levande varelser på vår planet."

Pole Bicycles grundades för fyra år sedan och huvudkontoret där all forskning och utveckling görs ligger i Jyväskylä i mellersta Finland.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206